Δημοσιεύτηκε: 17 Ιαν 2017, 04:18
από larroukos94
kyknos123 έγραψε:Να ξερεις οτι το uck ειναι περιορισμενο σε ubuntoειδες διανομες και καπως περιπλοκο αν και βλεπω το ελυσες το θεμα, επειδη ασχολουμαι και εγω κατα καιρους με custom διανομες για προσωπικη μου χρηση slackware live, ubuntu, arch live, fedora etc και μιας αναφερεις για αδυναμα παλια λαπτοπς μαλλον θα χρειαστεις xfce περιβαλλον.

εγω τουλαχιστον τι κανω για να μην χανομαι με εντολες και extract iso και τετοια, εγκαθιστω μια χ διανομη που θελω στο pc ας πουμε ubuntu την παραμετροποιω στο pc βγαζω-βαζω πακετα, ενημερωσεις σβηνω cache ιστορικο εφαρμογων και τοποθεσιων αλλαγη icons walpaper εγκαθιστω το ubiquity installer ubuntu κανω mount το system και το κανω backup με το squashfs tools απο live cd διχως το grub και το locale pc i386 αυτα τα αφαιρεις προσωρινα καπου που να μην υπαρχουν και μετα χειροκινητα τα ξαναβαζεις στη θεση τους.

κανεις squash το συστημα σε filesystem.squashfs στη διαδρομη προορισμου που επιλεγεις ψαξε στο google how to squashfs μετα απο αυτο κανεις mount το αρχικο iso ubuntu αντιγραφεις τα αρχεια στον προορισμο που επιλεγεις σβηνεις το προυπαρχων filesystem.squashfs του casper τοποθετεις το νεο και το κανεις bootable iso με το genisoimage η με το mkisofs ψαξε στο google how to bootable iso genisoimage or mkisofs.

αν μπεις στο πνευμα μπορεις να φτιαξεις και script shell το κανεις launcher και οποιαδηποτε στιγμη εχεις ετοιμο ουσιαστικα backup custom iso με δυνατοτητα τρεξιμο και εγκατασταση σε οποιοδηποτε pc,

η φιλοσοφια λιγο πολυ μπορει να εφαρμοστει σε καθε διανομη με λιγη διαφορετικη παραμετρο ας πουμε στο arch, το squash-ing του συστηματος ειναι το ιδιο αλλα για να το φτιαξει καποιος live θα πρεπει να φτιαξει και τα live modules initrd.img ram disk για το φορτωμα της διανομης η αν δεν γνωριζει να χρησιμοποιει παρεμφερη της arch διανομης για παραδειγμα το mangaro να κανει mount το manjaro iso system να παρει τα lib modules kernel και να τα τοποθετησει στο υπαρχων εγκατεστημενο συστημα μετα να κανει squash-ing και να αντικαταστησει το airootsfs.sfs του manjaro με το δικο του διαφορετικα χωρις τα modules του manjaro θα φορτσωσει η διανομη του live iso αλλα δεν θα μπορει να πλοηγειται δεν μετακινειται ο κερσορας

Άργησα λίγο όμως είδα την απάντηση σου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και την προσεγμένη απάντηση σου. Μου έδωσες απάντηση ακριβώς σε ότι ζητάω χωρίς να παιδεύομαι με unsupported softwares! Ευχαριστώ πολύ και πάλι :D