Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2017, 11:26
Λοιπόν, μετά από ελέγχους που έκανα για δύο ημέρες στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας διαπίστωσα ότι ένας δείκτης που είχα εγκαταστήσει, ο indicator-multiload κατανάλωνε συτηματικά και αδικαιολόγητα υψηλά ποσοστά της cpu. Όταν εμφάνιζε αυξημένο φορτίο το σύστημά μου και γινόταν εξαιρετικά δυσκίνητο, ο δείκτης αυτός έδειχνε 10%-15% κατανάλωση. Στην αρχή δεν είχα δώσει σημασία γιατί άλλες διεργασίες είχαν υψηλότερη (π.χ. FF, compiz, xorg). Μετά βέβαια σκέφτηκα ότι το εφαρμογίδιο αυτό είναι απλώς για να καταγράφει, όχι για να αυξάνει σημαντικά και να καταγράφει την αυξημένη χρήση cpu.
Το αφαίρεσα και από τότε ο υπολογιστής δεν έχει τραβήξει τα ζόρια που είχε το προηγούμενο διάστημα. Εντάξει, σκαλώνει όταν τον ζορίζω πολύ αλλά έτσι γίνονταν πάντα και κατά κανόνα επανέρχεται αρκετά γρήγορα και το σημαντικό ΔΕΝ σέρνεται την υπόλοιπη ώρα. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι αυτός ο δείκτης ήταν το πρόβλημα. Δεν είμαι βέβαια και απολύτως σίγουρος, καθώς είναι πολλές οι παράμετροι, αλλά θα θεωρήσω το ζήτημα ληγμένο και θα το παρακολουθώ. Ευχαριστώ the_eye για τις συμβουλές, αν χρειαστεί θα επανέρθω.
Το αφαίρεσα και από τότε ο υπολογιστής δεν έχει τραβήξει τα ζόρια που είχε το προηγούμενο διάστημα. Εντάξει, σκαλώνει όταν τον ζορίζω πολύ αλλά έτσι γίνονταν πάντα και κατά κανόνα επανέρχεται αρκετά γρήγορα και το σημαντικό ΔΕΝ σέρνεται την υπόλοιπη ώρα. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι αυτός ο δείκτης ήταν το πρόβλημα. Δεν είμαι βέβαια και απολύτως σίγουρος, καθώς είναι πολλές οι παράμετροι, αλλά θα θεωρήσω το ζήτημα ληγμένο και θα το παρακολουθώ. Ευχαριστώ the_eye για τις συμβουλές, αν χρειαστεί θα επανέρθω.