Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2018, 22:55
από dim459
Αναβάθμιση από Kubuntu 16.04 64bit σε 18.04 64bit.
Αν και δεν συνηθίζω τις αναβαθμίσεις (έχω να κάνω καμιά δεκαριά χρόνια), όλα πήγαν καλά με εξαίρεση δύο μικροθεματάκια.
Το πρώτο δεν είναι πρόβλημα, απλά από όλες τις ρυθμίσεις μου δεν κράτησε μόνο το άνοιγμα φακέλων με μονό κλικ, το οποίο έπρεπε να αλλάξω.
Το δεύτερο υποθέτω έχει να κάνει με τον λόγο που με έκανε να προχωρήσω σε αναβάθμιση.
Ο εκνευριστικός indexer baloo (εξαιρετικός όταν δουλεύει, αλλά κρασάρει συχνά), κράσαρε για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα πρώτον να μην ανοίγει ο dolphin και δεύτερον να πάει αλλού γι αλλού η ανάλυση, από 1920χ1080 στο 1024χ768.
Μπροστά στην απόλυτη βαριεστημάρα να σβήσω για άλλη μια φορά τα logs του και να επανέλθει το σύστημα σε κανονική λειτουργία (δυστυχώς χρειάζομαι το indexing, δεν με βολεύει η απενεργοποίηση) και απόλυτα εκνευρισμένος, αποφάσισα να πατήσω το upgrade.
Έτσι το άλλο πρόβλημα που παρατηρώ έχει να κάνει με την δεξιά πλευρά της επιφάνειας εργασίας, στην οποία ότι widget και αν βάλω, μετά από επανεκκίνηση έχει την τάση να μετακινείται κάπου προς τα αριστερά, δηλαδή προς τα όρια της παραπάνω μικρότερης ανάλυσης.
Δεν επιλύεται ούτε με αφαίρεση και εκ νέου προσθήκη των widgets.
Είτε λοιπόν κάπου υπάρχει ένα βλαμμένο configuration file που δεν μπορώ να βρω, είτε πρέπει να ασχοληθώ με το πως να εφαρμόζει την σωστή ανάλυση φτάνοντας στην login screen και όχι κατά την πρόοδο φόρτωσης του γραφικού περιβάλλοντος (πείραγμα στον grub δεν παίζει, το videoinfo στην εκκίνηση, δεν δίνει την ανάλυση που θέλω ως υποστηριζόμενη από τον grub).
Θα μπορούσα βεβαίως να αφαιρέσω όλο το configuration του desktop, αλλά πρώτον βαριέμαι και δεύτερον καταστρατηγεί όλη την λογική της αναβάθμισης, την οποία την κάνεις ακριβώς για να μην το ξαναρρυθμίζεις από την αρχή.
Κατά τ' άλλα όλα καλά.
Μου φαίνεται ότι είναι λίγο πιο αργό στο boot και ελαφρώς πιο γρήγορο στη λειτουργία του.