Δημοσιεύτηκε: 18 Ιουν 2019, 14:31
από George0k00
1) Και τα 2 partitions θα ειναι ως ext4?
2) Το πρωτο partition (με το linux) θα εχει ως mount point το "/" και το δευτερο partition το "/home"?


Το "/" πρέπει να είναι ext4. Για τη δεύτερη κατάτμηση εξαρτάται από το πως ακριβώς θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις. Αν θέλεις ο προσωπικός κατάλογος /home/username/, ο οποίος περιέχει προσωπικά αρχεία και ρυθμίσεις εφαρμογών μεταξύ άλλων, να είναι σε ξεχωριστή κατάτμηση και όχι στην ίδια με το "/", πρέπει να είναι ext4. Διαφορετικά μπορείς να έχεις τον προσωπικό κατάλογο στο "/", χωρίς να διευκρινίσεις τη θέση του "/home", και να έχεις τη δεύτερη κατάτμηση χωρίς mount point για αποθήκευση αρχείων, η οποία θα είναι NTFS αν διαμοιράζεις τα αρχεία με λειτουργικό windows, διαφορετικά μπορείς και ext4. Περισσότερα για ξεχωριστή κατάτμηση "/home": https://help.ubuntu.com/community/PartitioningSchemes https://askubuntu.com/questions/142695/ ... ition?rq=1

3) Το πρωτο partition (με το linux) θα ειναι ως "primary" και το δευτερο ως "logical" στην επιλογη type of the new partition?

Αν το υλικολογισμικό υποστηρίζει GPT partition scheme(σε υπολογιστές > 2012, με UEFI, δεν γνωρίζω πως γίνεται με BIOS), μπορούν να είναι όλες οι κατατμήσεις "primary", διαφορετικά μπορείς να έχεις μέχρι 4 "primary", και εφόσον θα έχεις μόνο αυτές τις 2 κατατμήσεις μπορούν να είναι και οι 2 "primary", αλλά και σε logical δεν πειραζει.

4) Θα πρεπει να φτιαξω και swap area? Αν ναι, ποσο πρεπει να βαλω αν ο χωρος για το linux θα ειναι 100gb?

Από μια έκδοση και μετά το Ubuntu κάνει SWAP σε αρχείο, χωρίς ξεχωριστή κατάτμιση. Στην υπογραφή αναφέρεις 32 GB RAM, δεν χρειάζεσαι swap. Δεν έχω χρησιμοποιήσει SWAP εδώ και 2,5 χρόνια σε υπολογιστές με 8 GB RAM, στις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις που δεν έφτανε η RAM, δεν θα βοηθούσε η SWAP.

5) Το partition με τα 900gb μπορω να του δωσω οποια ονομασια θελω π.χ. με το το gparted?

Ναι