Δημοσιεύτηκε: 19 Ιουν 2019, 08:40
από dim459
h_tsopelas έγραψε:σε ευχαριστω πολυ... σε περιπτωση που δεν βαλω mount point, σε ποιο σημειο θα βρω αυτο το μερος του σκληρου δισκου;

/media/username (το δικό σου)/όνομα partition.
Αυτή είναι η διαδρομή του στο file system, θα εμφανίζεται και στην αριστερή στήλη του file manager.
Αν επιλέξεις ξεχωριστό / και /home , τότε τα 100 gb για το file system ( / ) είναι υπερβολικά, ένα μέγεθος των 30-40 gb είναι αρκετό.
Όσον αφορά στην παραπάνω επιλογή θα έλεγα ότι είναι περισσότερο ζήτημα διατήρησης των ρυθμίσεων των εφαρμογών, αν υποθέσουμε ότι για τα σημαντικά δεδομένα ούτως ή άλλως πρέπει να έχει κανείς backup.
Ακολουθώ εδώ και χρόνια τα ξεχωριστά partitions (κάπου-κάποτε ο Learner περιέγραφε την μη αναγκαιότητα, αλλά ομολογώ ότι δεν θυμάμαι πλέον γιατί και πως).
Είναι όντως βολικό να βρίσκεις την πλειοψηφία των εφαρμογών σεταρισμένη αμέσως μετά την εγκατάσταση.
Αυτές οι ρυθμίσεις βρίσκονται στους κρυφούς φακέλους του /home.
Είναι καλό να αποκτά κανείς μία εξοικείωση σχετικά με το που βρίσκεται το κάθε τι, ώστε να επιλέγει και το τι θέλει να διατηρηθεί.
Στην πράξη, πχ, είναι αρκετά σύνηθες σε δραστικές αλλαγές γραφικού περιβάλλοντος μεταξύ των εκδόσεων να μην βολεύει η διατήρηση των σχετικών με το γραφικό περιβάλλον ρυθμίσεων, οι οποίες ενίοτε μπορούν να δημιουργήσουν και αρκετά προβλήματα στους αρχάριους.
Είναι τελικά θέμα του πως βολεύεται κανείς.
Εγώ ας πούμε προτιμώ πριν την εγκατάσταση να διατηρώ τους κρυφούς φακέλλους των επί μέρους εφαρμογών που βρίσκονται στο home σε φακέλους που το όνομά τους ξεκινά με . και πολλών εξ αυτών στον .config, αλλά όχι και του γραφικού περιβάλλοντος (μία μάλλον σοφή επιλογή όταν τρέχει κανείς KDE).
'Οπως προανέφερα είναι τελικά θέμα επιλογής και εξοικείωσης με το περιεχόμενο των φακέλων.