Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2019, 14:50
από 314delta
abramis έγραψε:https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/29739/intel-pentium-processor-e2160-1m-cache-1-80-ghz-800-mhz-fsb.html 64bit cpu έχεις, δες instruction set, κι εγώ αυτόν είχα πριν 11 χρόνια (τον 2200 για την ακρίβεια απλά ήταν στα 2.2GHz) και είχα κανονικά 64bit ubuntu. οπότε το '20 στην επόμενη LTS βάλε την 64bit (βασικα μονο αυτη παίζει να υπάρχει πια). βλέποντας τη μητρική σου, φίλε μου είναι πολύ παλιά... σατα 1 και μαξ 2GB 533MHz... μόνο μέχρι Core 2 duo E6700 μπορεις να πας, που θα ταν μια κάποια αναβάθμιση αλλά ταλλα 2 που πα σε κρατάνε πολύ πίσω. θέλω να πω, ότι το '23 το θέμα δεν θα ναι η υποστήριξη αλλά το pc να σηκώνει έστω και το Lubuntu.

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση , έχω συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι το '23 το πρόβλημα θα είναι το σύνολο του hardware και όχι απλά ο επεξεργαστής (δεν έχω συμφιλιωθεί ακόμα με την ιδέα του να βάλω κανά φράγκο στην άκρη για αυτό το σκοπό απτήν άλλη).
Σε ότι αφορά την cpu μου ένιωσα να σκάνε πυροτεχνήματα στο μυαλό μου (μαζί με ένα αίσθημα αυτογνωσίας γιατί δεν το έψαξα μόνος μου ο κόπανος και πέταξα κοτσάνα).. Μετά από update μου πετάει ότι είναι διαθέσιμη η 19.04 και αν πατήσω να κάνω upgrade καταλήγει σε σφάλμα "apt architecture is i386 " και "Upgrades from 18.04 on the i386 architecture are not supported at this time". Αυτό θεωρούσα ότι είναι λόγω cpu αλλά τώρα στρόφαρε λίγο ο εγκέφαλος , έκανα μια σχετική αναζήτηση στο ask ubuntu, οπότε κάνω ένα back up και κατεβάζω κανά 2 flavours.

update: Πήγα να εγκαταστήσω το lubuntu 19,10, έφαγα τη σφαλιάρα "snd_hda_intel CORB reset timeout" (μέσες άκρες) , οπότε με βλέπω να το παλέυω λίγο μόνος μου και να ανοίξω καινούργιο θέμα.