Δημοσιεύτηκε: 04 Ιαν 2020, 18:28
από advocate
the_eye έγραψε:Ο οδηγός που ακολουθείς είναι 10ετών. Η dd δεν κάνει ανάκτηση, απλά μεταφέρει τα δεδομένα του δίσκου, δηλαδή τίποτα στην περίπτωσή σου επειδή έκανες format, σε ένα άλλο δίσκο.
Όταν ξαναμετέφερες τα δεδομένα πίσω στο stick, είναι σαν να ξαναέκανες format !!! Χειροτέρεψες και άλλο τα πράγματα.

Για να ανακτήσεις δεδομένα δες την εντολή
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo testdisk

Εκεί θα επιλέξεις το stick που θες να σου κάνει ανάκτηση και έναν άλλο δίσκο για να σου βάλει τα δεδομένα που θα ανακτήσει. ΔΕΝ μπορείς να τα βάλεις ξανά στο ίδιο stick.

Το σφάλμα εισόδου εξόδου που σου βγάζει παραπάνω σημαίνει ότι το στικ έχει χαλάσει και είναι για πέταμα, σώσε ότι αρχεία μπορείς και στην ανακύκλωση. Μην προσπαθείς άδικα να το επαναφέρεις.


Ευτυχώς, δεν είχα αρχεία στο στικ που δεν τα είχα στο στικάκι. Στην πραγματικότητα δεν έχασα κάτι πολύτιμο. Όμως το φορμάτ έγινε από λάθος. Και σκέφτομαι ότι αυτό το λάθος μπορεί να γίνει και σε αρχεία που μπορεί να χαθούν για πάντα.
Το ζήτημα είναι να μπορώ, δηλαδή να έχω την εμπειρία, να κάνω ανάκτηση όταν εμφανιστεί ο πραγματικός κίνδυνος.
Τα στικάκια (δηλαδή αυτό που είχα τα δεδομένα και αυτό που μετέφερα το dd) τα έκανα προσάρτηση με gparted και έτσι τα είδα στο GUI. Φαίνονται με 0 βυτε και δεν έχουν χαλάσει. γράφουν κανονικά δεδομένα. Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορώ να ανακτήσω τα δεδομένα πριν το φορμάτ.

Θα δω και το Testdrive το οποίο εγκατέστησα για την ανάκτηση, αλλά απ' ό,τι είδα βγάζει και αυτό αρχείο dd.