Δημοσιεύτηκε: 05 Ιαν 2020, 13:44
από advocate
Η ζημιά έγινε και εκλιπαρώ για τη βοήθειά σας.
Και δεν έγινε στο δικό μου υπολογιστή αλλά στης γυναίκας μου. Δηλαδή δεν την έκανε τη ζημιά η γυναίκα μου αλλά εγώ επιχειρώντας να της αντιγράψω τα αρχεία σε εξωτερικό σκληρό.
Οπωσδήποτε οφείλεται σε απροσεξία μου αλλά το πρόβλημα είναι πως οι επαγγελματίες δεν ξέρουν να κάνουν ανάκτηση από Λίνουξ (για την ακρίβεια μου είπαν ότι δεν έχουν προγράμματα για ανάκτηση από σύστημα αρχείων ext4).
Ξεκίνησα να κάνω την αντιγραφή έχοντας στο προσκήνιο τον εξωτερικό σκληρό. Δεν πρόσεξα ότι το λάπτοπ δεν ήταν στο ρεύμα και σε 10 λεπτά μου κάνει αναστολή. Το ανοίγω για να να συνεχίσω την αντιγραφή και δεν μπορεί να την κάνει, μου εμφανίζει πλήρη αδυναμία αντιγραφής, καλώντας με να πατήσω το κουμπί "παράλειψη". Δεν πρόσεξα ότι ο εξωτερικός σκληρός αποπροσαρτήθηκε και μου έδειχνε το /home. Ξεκινώ να αντιγράψω ξανά τα "Έγγραφα", οπότε δίνω διαγραφή στο υπάρχον directory νομίζοντας ότι είναι του external. Ήταν όμως του /home. Αντί να το ρίξω στον κάδο το έκανα απευθείας οριστική διαγραφή. Με το πάτημα του ΟΚ κατάλαβα ότι ήταν λάθος αλλά ήταν αργά. Δεν επανερχόταν με αναίρεση.

Εγκατέστησα το Testdisk από δω: https://vitux.com/how-to-recover-delete ... -testdisk/
Ακολούθησα τα βήματα (EFI and no Intel όπως που δίνει σαν πρώτη επιλογή η σελίδα). Δεν μου δείχνει το διαγραμμένο directory ούτε και τα επιμέρους διαγραμμένα αρχεία με κόκκινο, όπως φαίνονται στα βήματα της ιστοσελίδας.
Ξεκίνησα να κάνω ανάκτηση το /home αλλά μου λέει ότι θα μου γράψει ένα αρχείο image.dd οπότε το πρόβλημα να δω το περιεχόμενο του dd επανέρχεται.
Δηλαδή, η ανάκτηση γίνεται αυτή τη στιγμή χωρίς να μου έχουν εμφανιστεί φάκελοι ή αρχεία με κόκκινη γραφή. Μάλλον γίνεται λάθος.
Περιμένω τη βοήθειά σας.