Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2020, 03:13
από gmbous
Καλησπέρα!
Τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ ένα Dell Inspiron 5000 με dual hard drive 128GB(SSD)/1TB(HDD) στο οποίω από την πρώτη φορά που έχω εγκαταστήσει το ubuntu (18.04.4 LTS), μου παρουσιάζεται πρόβλημα, μάλλον σχετικό με το root filesystem. Συγκεκριμένα, εγκαθιστώ (με manual partiitioning) το OS στον SSD και χρησιμοποιώ τον HDD για τα αρχεία. Ενώ όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά, μετά από κάποιον καιρό (2-4 εβδομάδες) από την εγκατάσταση, κάθε φορά που ανοίγω το laptop μπάινω σε emergency mode και παίρνω το μήνυμα:

"You are in emergency mode. After logging in, type “journalctl -xb"to view system logs,
“systemctl reboot” to reboot, “systemctl default” or “exit” to boot into default mode.
Press Enter for maintenance
(or press Control-D to continue)”.

Στη συνέχεια, μπαίνω σε recovery mode και εν τελει καταφέρνω να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή, αλλά δεν γνωρίζω τι πηγαίνει λάθος κάθε φορά, αν φταίει κάτι στον τρόπο που κάνω την εγκατάσταση κλπ... Να πω ότι χρησιμοποιούσα και παλιότερα Ubuntu σε άλλον υπολογιστή και δεν είχα παρόμοια θέματα, οπότε ίσως έχει να κάνει με το συγκεκριμένο laptop.

Επίσης, από την πρώτη στιγμή, όταν κάνω shutdown εμφανιζόταν ένα μήνυμα του τύπου "Failed to wait for process: Protocol error", το οποίο δεν προλάβαινα να διαβάσω καλά, αλλά ίσως είναι σχετικό.

Έχει αντιμετωπίσει κανεις αυτό το προβλημα; Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια!