Δημοσιεύτηκε: 05 Οκτ 2020, 13:33
από Reinach
Καλησπέρα. Έκανα αναβάθμιση από την έκδοση Ubuntu MATE 18.04 LTS στην Ubuntu MATE 20.04.1 LTS χωρίς κάποιο πρόβλημα (προς το παρόν). Αναλόγως και της ταχύτητας σύνδεσης του καθενός, θα πάρει αρκετή ώρα, καθώς το σύστημα έχει να κατεβάσει γύρω στα 2600 αρχεία και να τα εγκαταστήσει. Μετά την επανεκκίνηση θα πρέπει να αφαιρεθεί το ρολόι πάνω δεξιά στη γωνία, καθώς η νέα έκδοση θα εμφανίσει νέο ρολόι λίγο πιο αριστερά, αφού στη γωνία τώρα έχουν βάλει το κουμπί Off/Reboot.

Επειδή το νέο ρολόι δείχνει μόνο την ώρα, αν κάποιος (όπως εγώ) θέλει εμφάνιση ημερομηνίας κλπ πρέπει να πάει στον dconf editor, να βρει τη διαδρομή "com.canonical.indicator.datetime" και να ενεργοποιήσει οτιδήποτε θέλει από εκεί π.χ. show-date και show-day.

Κάτι ακόμη: όποιος χρησιμοποιεί το MEGA Upload για Cloud Service, μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδρομή "Software & Updates"(Λογισμικό και Ενημερώσεις), στο tab "Other Software"(Άλλο Λογισμικό). Κάνοντας κλικ ο αποθετήριο του MEGA και πατώντας μετά το κουμπί Edit κάτω, θα του επιτρέψει να γράψει στη γραμμή του αποθετηρίου, όπου και θα διορθώσει το 18.04 σε 20.04. Επαναφόρτωση και τικ στο κουτάκι αριστερά για να ενεργοποιηθεί το αποθετήριο.

Ενεργοποίηση επίσης των υπόλοιπων αποθετηρίων με τον ίδιο τρόπο, αφού αυτά απενεργοποιήθηκαν κατά την αναβάθμιση.