Δημοσιεύτηκε: 16 Οκτ 2023, 19:46
από nikos_N
Maras έγραψε:Η μεταφορά που εννοώ τώρα είναι με απλή αντιγραφή αφού το /home σου είναι στον SSD.

Tι εννοείς "με απλή αντιγραφή". Πως μπορώ να κάνω απλή αντιγραφή και να ξέρω ότι τα πήρα απο το χ' partition και τα πήγα στο ψ' partition? Sory για το αφελές της ερώτησης... :roll:
Maras έγραψε:To να μεταφέρεις το /home σε άλλο νέο partition είναι μια επίφοβη διαδικασία και εάν είναι να προχωρήσεις σε αυτό πάρε οπωσδήποτε backup και των 2 δίσκων.
Εάν θέλεις να πειραματιστείς ρίξε μια ματιά στις λύσεις εδώ : https://www.maketecheasier.com/move-home-folder-ubuntu/

Κοίτα έτσι κι αλλιώς κάνω εβδομαδιαίο backup σε εξωτερικό (όλο το home πλην του κάδου) οπότε νομίζω δεν θα έχω πρόβλημα αν το κάνω τελικά. ΟΚ αν κάτι πάει στραβά με τα αρχεία που έχω στα windows δεν με νοιάζει τόσο γιατί δεν είναι κάτι σημαντικό που χρησιμοποιώ.
(Κάπου στο άρθρο αναφέρεται ότι αν υπάρχει dual boot me windows -η περίπτωσή μου- είναι ευτυχές το οι δίσκοι μπορούν να διαχειριστούν απο εκεί. Θα το πρότεινες; Μοιάζει πιο εύκολο καθως δεν χρειάζεται να τρέξεις live usb κλπ απλά δεν περιγράφει την πλήρη αντίστοιχη διαδικασία).