Δημοσιεύτηκε: 17 Οκτ 2023, 18:31
από nikos_N
Προσπαθώντας να βγάλω άκρη απ'όλο αυτό θυμήθηκα ότι υποτίθεται ότι είχα στήσει το ubuntu (πριν 2-3 χρόνια που είχα αλλάξει υπολογιστή) ωστε το home να βρίσκεται στον 2ο δίσκο. Με βάσει τις παρακάτω εικόνες ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει και θα ήθελα αν μπορείς να με βοηθήσεις να το ξεκαθαρίσω γιατί είναι σημαντικό προτού προχωρήσω σε οποιαδήποτε τροποποίηση. (Πρέπει να γίνει κάτι σχετικά άμεσα γιατι εξακολουθώ να παίρνω μήνυμα εξάντλησης χώρου κάθε φορά που συνδέομαι).
Βλέποντας το screenshot του «προσωπικού φακέλου» παρατηρώ ότι βρίσκεται σε partition που έχει ελεύθερο χώρο πάνω απο 600 giga (αυτός είναι ο δευτερος δίσκος HDD που είναι χωρητικότητας 1 terra). Πως γίνεται να εξαντλείται ο χώρος; Τι μπορεί να συμβαίνει εδώ:
Εικόνα
post picture
Προσπαθώντας να βρω τον δίσκο HDD απο τις τοποθεσίες του nautilus μου εμφανίζει εναν προσωπικό μου φακελο (nz) ο οποίος όμως είναι κενός:
Εικόνα
image hosting website
Τι μπορεί να έχει συμβεί; Δεν είχε πάει ποτέ το home στον δίσκο που υποτίθεται είχα ορίσει ή σε έγινε κάτι στραβό σε online αναβάθμιση ίσως;
Είναι σημαντικό να καταλάβω τι συμβαίνει για να ξέρω πως θα το αντιμετωπίσω κι αυτή τη στιγμή δεν βγάζω νόημα. Ο δίσκος HDD δεν βλέπω να εντοπίζεται κάπως στον ναυτίλο.