Δημοσιεύτηκε: 16 Μαρ 2024, 22:54
από malos
Καλά μιλάμε για γκαβομάρα. Αντιγραφή - επικόλληση χωρίς να δω τι γράφει έτσι ρε παιδί μου για το καλό!

Τέλος πάντων πάλι ζητάει κωδικό όταν κάνω κλικ σε οποιαδήποτε pertition. Το θετικό είναι ότι μετά, αν θελήσω να ανοίξω το παρτισιον του mint ή ubuntu ή Windows
μου δείχνει κατευθείαν τον αρχικό φάκελο. Πράγμα που σημαίνει ότι το polkit ενημερώνεται. Γιατί διάβασα και περίπτωση που για κάθε παρτιτιον που θες να προσαρτήσεις, σου ζητάει κωδικό την πρώτη στιγμή.

Κάπου είδα να προτείνουν να γίνει chown στο χρήστη. Έκανα τον φάκελο /media και τον /media/left και τικάρισα να γίνει εφαρμογή και τους υποφακέλους.
Πάλι δεν έγινε τίποτα. Μετά το ξε-chown-άρισα για είναι φυσιολογικά τα πράγματα.

Ξανακάνω τώρα προσπάθεια με το fstab (αν και το θεωρώ ήττα). Πρινβ μέρες που έκανα το μόνο που κατάφερα ήταν να ανοίγει το παράθυρο για τον κωδικό στην εκκίνηση και χωρίς να θέλω να ανοίξω κάποιον φάκελο στον dolphin.

Σκέφτηκα μπας και παίζουν ρόλο οι σημαίες. Εγώ έβαλα σκέτο users.

Κώδικας: Επιλογή όλων
UUID=2B886D6828F5F0AE /media/left/SELINI ntfs users 0 0
UUID=faa99c58-3bc0-44f2-b4bd-ffe3270c66c6 /media/left/Ububtu ext4 users 0 0
UUID=456d97d4-9883-451e-9e5f-18a9efb1c32e /media/left/Mint ext4 users 0 0
UUID=22729A7A729A5281 /media/left/Windows ntfs users 0 0

Έχεις καμία καλύτερη πρόταση; Να βάλω και τη λέξη defaults ας πούμε; Ή κάτι umask και τέτοια που θυμάμαι αμυδρά;

Α! Επίσης, είναι εντάξει το σύστημα αρχείων ntfs; Γιατί θυμάμαι παλιά που βάζαμε κάτι σαν ntfs-3g .