Δημοσιεύτηκε: 10 Μαρ 2009, 00:33
από angelapos
matador έγραψε:

Τώρα στο θέμα μας θέλω να μου πείτε καταρχην:
1. 32bit ή "64bit (υποστήριζει όλα τα προγράμματα?)" {στα 64 bit αντιμετόπιζα ένα πρόβλημα http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=2652
έγραψε:Νομίζω αυτό εξαρτάται από τον επεξεργαστή σου, αλλά τέλοσπάντων προτείνω 32bit αν και δεν ξέρω αν μπορείς να εγκταστήσεις το 64 bit ubuntu minimal

2. Προγράμματα για video audio 3d σχεδιασμού (cad)
έγραψε:Ε αυτό είναι και λίγο θέμα google, αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι το blender, kino cinellera κτλ

3. Πως μπορώ να δω ότι λειτουργουν και εκμεταλλεύονται όλους τους πόρους το Η/Υ
έγραψε:Δε ξέρω. Αν θες δοκίμασε και πες μας όσο πιο αντικειμενικά μπορείς τι διαφορά παρατήρησες στις επιδόσεις.

Εγώ πάντως σε laptop P4 2,8 GHz 1g ram θεωρώ πως οι επιδόσεις του είναι εφάμμιλες/καλύτερες από dual core trexa gyreve με εγκατεστημένα vista

Αν σε ενδιαφέρει επίδοση και όχι εμφάνιση προτείνω εγκατάσταση xfce για γραφικό περιβάλλον.

Δηλαδή αφού καψεις το cd και ξεκινήσεις στην εγκατάσταση και περάσεις τα σταδια με partitioning κτλ θα βγεις σε μια κονσόλα όπου μπορείς να δώσεις

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install xfce4 firefox synaptic

Με αυτή την εντολή θα έχεις 3 βασικά εργαλεία.

Μετά, με sudo apt-get install oti goustareis βάλε όποια προγράμματα θέλεις, ή τέλοσπάντων χρησιμοποίησε και το synaptic

Για να μπαίνεις στο λειτουργικό σου αφού έχεις κάνει την εγκατάσταση, αφού δώσεις username και password μετά με ένα

startx
μπαίνεις στο γραφικό περιβάλλον

Εγώ γενικά εγκαθιστώ τα εξής
sudo apt-get install vlc totem brasero amarok ffmpeg ktorrent ristretto alsamixer gparted gdebi prelink kpdf abiword

και διάφορα άλλα τέλοσπάντων.

καλή τύχη