Δημοσιεύτηκε: 15 Αύγ 2008, 19:38
από headless
Σε καμμία περιπτωση δεν το κατέχω το θέμα όσο θα ήθελα,αλλά ας προσπαθήσω να σε διαφωτίσω όσο μπορώ.
Αν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσει όποιος θέλει ελεύθερα.

1α.Αν κατάλαβα καλά ρωτάς αν υπάρχει διαφορά στην απόδοση native π.χ. kde εφαρμογών αν έχεις εγκαταστήσει και gnome.
όχι,δεν εχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο.
1β.τί να σου πώ,ως τώρα δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα,δεν ξέρω όμως τί γίνεται σε μια τέτοια περίπτωση.
Εξαρτάται από το πρόβλημα φαντάζομαι.
1γ.Όχι ακριβώς.οι gnome εφαρμογές χρησιμοποιούν την gtk engine ενώ οι kde την qt engine.
Aυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι gnome εφραμογές να μην φαίνονται ωραία κάτω από kde.
Και γι'αυτό όμως υπάρχει λύση,αν ρίξεις μια ματιά εδώ:http://gtk-qt.ecs.soton.ac.uk/
Οι αλλαγές που κάνεις απ'ότι ξέρω αποθηκεύονται κανονικά.

2α.Το aptitude όταν εγκαθιστά κάποιο πακέτο τσεκάρει και τα dependencies του ως automatically installed.
Συνεπώς όταν πάς να αφαιρέσεις κάτι θα αφαιρέσει και αυτά τα dependencies,εφόσον βέβαια δεν χρειάζονται κάπου αλλού.
Αντίθετα το apt-get (και το synaptic) τα αφήνει ορφανά.
Βέβαια θεωρητικά μπορείς να τα αφαιρέσεις με sudo apt-get autoremove αλλά στην πράξη δεν ξέρω πόσο δουλεύει αυτό.
2β.Δεν ξέρω με σιγουριά.Δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός όμως,όπως τον έχεις στο μυαλό σου,ούτε πρέπει αναγκαστικά κάποια εφαρμογή να "ανήκει" σε ένα συγκεκριμένο desktop enviromnent.
Π.χ. ο opera browser,χρησιμοποιεί qt engine κι όμως και κάτω από gnome τρέχει θαυμάσια.

Μετά από τόσα "δεν ξέρω" που έγραψα ελπίζω να σε βοήθησα πολύ :P