Δημοσιεύτηκε: 29 Σεπ 2009, 00:56
Δεν προτείνεται σε ένα σταθερό σύστημα σύστημα να χωρίζουμε σε πολλές κατατμήσεις το σύστημα .
π.χ.
1. / (root file system ) ext4
2. /swap (swap )
3. /home
4. /media/Backup , Data , Music , Videos whatever .
Αυτά κατά προτίμηση ο καθένας .
Τώρα να χωρίσουμε το σύστημα σε πολλές κατατμήσεις είναι εφικτό και σωστό να γίνει σε ένα Server σύστημα που αξιοπιστία και απόδοση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και γίνεται για τους λόγους ότι μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα επαναφορά των αρχείων εάν γίνει ζημιά .
Και κάθε δίσκος θα πάρει έως 3 κατατμήσεις σαν primary και το υπόλοιπο χώρου θα πρέπει να γίνει logical να μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε μετά .
Τώρα εάν κάτι δεν εξήγησα σωστά πες μου .
Σωστά , τώρα εάν ο συγγραφέας γράφει
Κατά τις 80% κατάτμηση swap δεν χρησιμοποιείται και δεν είναι και ότι καλύτερο να είναι στην αρχή του δίσκου .
π.χ.
1. / (root file system ) ext4
2. /swap (swap )
3. /home
4. /media/Backup , Data , Music , Videos whatever .
Αυτά κατά προτίμηση ο καθένας .
Τώρα να χωρίσουμε το σύστημα σε πολλές κατατμήσεις είναι εφικτό και σωστό να γίνει σε ένα Server σύστημα που αξιοπιστία και απόδοση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και γίνεται για τους λόγους ότι μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα επαναφορά των αρχείων εάν γίνει ζημιά .
Και κάθε δίσκος θα πάρει έως 3 κατατμήσεις σαν primary και το υπόλοιπο χώρου θα πρέπει να γίνει logical να μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε μετά .
Τώρα εάν κάτι δεν εξήγησα σωστά πες μου .
vagrale13 έγραψε:Τρια Πρωτευον partition πρεπει να εχεις για την εγκατασταση :/ 15-20 Gb
/home xxxGb
linux-swap 3Gb
Δες εδω το πρωτο βιντεο viewtopic.php?f=9&t=895
και εδω viewtopic.php?f=9&t=766
Σωστά , τώρα εάν ο συγγραφέας γράφει
δεν νομίζω ότι είναι και πολύ απόλυτο αυτό .έγραψε:ώστε να έχει μικρότερα access time από το σύστημα.
Κατά τις 80% κατάτμηση swap δεν χρησιμοποιείται και δεν είναι και ότι καλύτερο να είναι στην αρχή του δίσκου .