Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2008, 20:02
από simosx
poetj έγραψε:Καλησπέρα και πάλι :oops:

Λοιπόν έχω πρόβλημα με τα ελληνικά, ως εξής:
1. στον firefox όταν κάποιος μου στέλνει emaili ή βρίσκομαι σε κάποια σελίδα με ελληνικά γραμμένα από κάποια γραμματοσειρά που δεν έχω περασμένη, τότε δεν μου βγάζει τίποτα.

Πρέπει να βάλεις κάπου ένα στιγμιότυπο οθόνης (σκρινσοτ) για να μπορέσουμε να δουμε πως φαίνεται.
Μπορείς να βάλεις τα αρχεία εικόνας στο π.χ. imageshack.gr.
Όπως το αναφέρεις είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει ξανά.

poetj έγραψε:2. Το ίδιο συμβαίνει όταν η γλώσσα είναι αγγλικά...

Με τις βασικές ρυθμίσεις σε Ubuntu, γίνεται χρήση της κωδικοποίησης UTF-8 που κάνει για κάθε γλώσσα του κόσμου. Παράξενα προβλήματα μπορούν να συμβούν όταν για κάποιο τρόπο καταφέρεις και βρεις τη διαδικασία και να αλλάξεις την κωδικοποίηση σε κάποια legacy, π.χ. 8-bit.

poetj έγραψε:3. όλα μου τα mp3 είναι στα ελληνικά... όταν απλά βρίσκομαι στο φάκελο τα διαβάζω καθώς και το properties δείχνει κανονικά τα ελληνικά/
Όταν όμως τα βάλω στο π.χ. rythmbox (ή κάποιο άλλο player..) τότε μου τα βγάζει αλμπουρνέζικα - μέσω ρυτημβοχ όμως τα δείχνει κανονικά μέχρι τη στιγμή που θα παίξω το κομμάτι. Δοκίμασα και το viewtopic.php?f=9&t=936 αλλά μου πειράζει τα tags και βάζει ό,τι θέλει - όπου θέλει π.χ. εκεί που έλεγε καλλιτέχνης "Αλκίνοος" τώρα έχει "1995"

Ένα πράγμα που είναι σημαντικό, είναι να διατηρείς αντίγραφα ασφαλείας από τα τραγούδια σου όταν ξεκινάς να τους κάνεις αλλαγές με το easytag (ή άλλο πρόγραμμα που τροποποιεί αρχεία).

Η πηγή του προβλήματος με τα τραγούδια και τις πληροφορίες που εμπεριέχουν, είναι ότι δεν καθορίζεται η κωδικοποίηση του κειμένου (είναι σχεδόν πάντα κάποια legacy 8-bit κωδικοποίηση, όπως windows-1251, windows-1253, κτλ). Ακόμα, σε αρκετά τραγούδια, δε γίνεται χρήση των σωστών πεδίων (π.χ. ερμηνευτής) για να γραφτεί το όνομα του ερμηνευτή. Είναι γενικά μπάχαλο. Το easytag μπορεί να βοηθήσει, ωστόσο θέλει δοκιμή και έλεγχο του αποτελέσματος.