Δημοσιεύτηκε: 19 Μάιος 2012, 11:20
Learner έγραψε:Βρήκα ένα σχετικά καινούριο bug εδώ -->Launchpad bug: #947684 , ωστόσο δεν κάθισα να το διαβάσω αναλυτικά. Αν θες διάβασε το και αν ταιριάζει με το δικό σου πρόβλημα απλά πάτα This bug affects 2 people. Does this bug affect you? και μετά Yes it affects me αφού βέβαια είσα συνδεδεμένος στο Launchpad.
Μπορείς να δοκιμάσεις και ένα άλλο πρόγραμμα scanning . Xsane λέγεται , να δεις αν δουλεύει πιο σωστά εκείνο.
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install xsane
Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα σε βολέψει , ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει , απλά στο προτείνω σαν εναλλακτική , από το simple scan.
Ευχαριστω για την ενημερωση. Αλλα επρεπε να προσεξες την υπογραφη μου οτι δεν ξερω αγγλικα γι αυτο και συνδεδεμενος να ειμαι στου Launchpad παλι δεν ξερω να γραφω αγγλικα (χωρια που υπαρχει Google-Μεταφραστης, αλλα τελεια οχι ακομα).
Και φυσικα εχω ηδη εγκατασταθει και το Xsane και το gscan2pdf.
To Xsane ειναι... να πουμε επαγγελματικου επιπεδου... αλλα θελει πολλες κινησεις για να μετατρεψω PDF.
Δηλ. Σαρωνω σε multipage (οσες σελιδες σε ενα εγγραφο) με φορματ *.pnm (αναγκαστικα) και στη συνεχεια ανοιγω το gscan2pdf το μετατρεπω σε PDF.
Αλλα νομιζω οτι μεν αναγνωριζει και "βλεπει", αλλα δεν δουλευει σωστα το σαρωτη μου Canon CanoScan LiDe 25.
Στις σαρωσεις μου βγαζει "χιονια" καπως ετσι. Μαλλον θελει ρυθμισεις πολυ ψαξιμο, αλλη η ωρα του.
Τελικα τικαρα το "Reduce 16 bit image to 8 bit. Και δεν εχει πια "χιονια".
Τωρα ειδα αυτο το Xsane παραγει μεγαλο μεγεθου αρχειου *.pnm κι παω σε gscan2pdf για να ρυθμισω σε χαμηλη αναλυση, αλλα παλι μεγαλο αρχειο σε PDF.
Το gscan2pdf ναι μεν τα σαρωνω και αμεσα μετατρεπω σε PDF (μοιαζει λιγακι με το simple-scan).
Αλλα οι ρυθμισεις τους ειναι καπως "διασκορπισμενα" (σε αντιθεση με το Xsane) για να θυμαμαι καθε φορα να αλλαζω κατι απο φωτογραφια σε εγγραφο κι αντιστροφα. Και το μεγεθος αρχειου σε λογικα επιπεδα.
Παντως βολικα ειμαι πιο κοντα με το gscan2pdf... αλλα γιατι οχι να λυθει και το simple-scan που ειναι το πιο απλο κι ευκολοτερο??
Εξαλλου οι εγγραφες μου δεν ειναι επαγγελματικου επιπεδου.
Υ.Γ.: Ολα αυτα σε 150 dpi.