Δημοσιεύτηκε: 06 Ιούλ 2012, 13:01
Για να γίνω πιο σαφής, μόλις κάνω με κάποιο πρόγραμμα mount το .iso αρχειο, ανοίγω το .iso και εκεί μέσα βρίσκω ένα αρχείο με ονομασία: install στο οποίο πατάω εκτέλεση. Τότε αρχίζει η διαδικασία του installation. Και δείχνει ότι περατώνεται επιτυχώς. Απλά το μόνο θεμα, που βρήκα σε κάποια tutorials, αφορούν το installation path. Το πρόγραμμα μου προτείνει ένα default path: /usr/local/ονομα_προγραμματος/εκδοση_προγραμματος
Αυτό το directory δεν υπάρχει και μετά από σχετικό prompt που μου ζητάει να δημιουργήσω τον φάκελο αυτόν, πατάω οκ για να δημιουργηθεί, αλλά μου επιστρέφει μήνυμα ότι ο φάκελος δεν έχει δημιουργηθεί με επιτυχία. Για αυτό κι εγώ επέλεξα άλλο directory για το installation folder: /home/limas(όνομα του χρήστη).
Ακόμη, πάω να τσεκάρω αν το πρόγραμμα έχει εγκατασταθεί ως εξής: Εφαρμογές->Κέντρο Λογισμικού Ubuntu-> Εγκατεστημένο Λογισμικό-> Κάνω αναζήτηση πάνω δεξιά το όνομα του προγράμματος-> Κανένα αποτέλεσμα
Μήπως κάτι παίζει με το installation path?
Αυτό το directory δεν υπάρχει και μετά από σχετικό prompt που μου ζητάει να δημιουργήσω τον φάκελο αυτόν, πατάω οκ για να δημιουργηθεί, αλλά μου επιστρέφει μήνυμα ότι ο φάκελος δεν έχει δημιουργηθεί με επιτυχία. Για αυτό κι εγώ επέλεξα άλλο directory για το installation folder: /home/limas(όνομα του χρήστη).
Ακόμη, πάω να τσεκάρω αν το πρόγραμμα έχει εγκατασταθεί ως εξής: Εφαρμογές->Κέντρο Λογισμικού Ubuntu-> Εγκατεστημένο Λογισμικό-> Κάνω αναζήτηση πάνω δεξιά το όνομα του προγράμματος-> Κανένα αποτέλεσμα
Μήπως κάτι παίζει με το installation path?