Δημοσιεύτηκε: 06 Ιούλ 2012, 21:48
από limas
Λοιπόν, το πρόγραμμα έτρεξε και αυτό διότι:

(...Έχω κάνει mount to .iso, έχω κάνει το install, τρέχοντας το εκτελέσιμο με όνομα install.)
(Οπότε απλά θέλω να τρέξω το πρόγραμμα)

1) Είχα κάνει την εγκατάσταση στο: /home/limas , όπου limas: το όνομα της περιοχής μου
2) Εκεί υπήρχε από πριν ένας φάκελος με όνομα: bin , όπου εκεί μέσα έχει εκτελέσιμα αρχεία.
3) Μέσα στον φάκελο bin , βρίσκω το όνομα του προγράμματος, δηλαδή το όνομα του εκτελέσιμου, που θέλω να τρέξω.
4) Αν το εκτελέσιμο που θέλω να τρέξω έχει πάνω του κάποιο εικονίδιο: λουκέτο, τότε αυτό σημαίνει ότι για να το τρέξω πρέπει να έχω root δικαιώματα (εκτελώ ΟΛΑ τα επόμενα βήματα). Αλλιώς το τρέχω με τον γνωστό τρόπο του βήματος 5).
5) Ανοίγω μια κονσόλα, μεταβαίνω στο directory που βρίσκεται ο φάκελος bin. Εγώ εγραψα: cd /home/limas/bin για να μεταβώ στο συγκεκριμένο σημείο.
6) Πατάω ls και βλέπω μια λίστα με τα εκτελέσιμα. Διαπιστώνω ότι το όνομα του εκτελέσιμου του προγράμματος μου βρίσκεται όντως σε αυτό το directory.
7) Αν δεν είδα από πρίν το εικονίδιο: λουκέτο, αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ χρειάζεται να έχω root δικαιώματα, και άρα στο ίδιο directory πατάω στην κονσόλα απλά: ./ onoma_ektelesimou για να τρέξει. Πάω στο βήμα 9) προσπερνώντας το επόμενο βήμα. Αλλιώς αν είχα δει από πρίν το εικονίδιο: λουκέτο πάνω στο εκτελέσιμο, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να έχω root δικαιώματα και οπότε πάω στο βήμα 8).
8) Αν το εκτελέσιμο μου έχει root δικαιώματα, εκτελώ στο ίδιο directory: sh onoma_ektelesimou για να τρέξει.
9) Voila!! Το πρόγραμμα τρέχει! ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κλείσετε την κονσόλα θα κλείσετε και το πρόγραμμα! Οπότε πράξτε αναλόγως!

Ελπίζω να βοήθησα! Πάντως έμαθα ότι το εκτελέσιμο βρίσκονται στον φάκελο bin , στο directory που κάνω την εγκατάσταση. Και απλά μετά το τρέχω με ένα από τους παραπάνω τρόπους.