Δημοσιεύτηκε: 02 Ιαν 2009, 00:55
από digibill
cyberpython έγραψε:Το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Το πρόγραμμα είναι Φ-Ο-Β-Ε-Ρ-Ο (ειδικά αν είστε σαν και εμένα και βαριέστε να διαβάσετε τις manpages του rsync :D )!!!
Μήνες τώρα έψαχνα για κάτι αντίστοιχο (είχα δοκιμάσει το timevault -πολύ ασταθές προς το παρόν- και το sbackup -καθόλου βολικό κατά την άποψή μου) και το luckyBackup είναι ακριβώς αυτό που ήθελα!

Καλή χρονιά σε όλους!

+1 κι από εμένα! Εγώ έψαχνα για κάτι απλό και λειτουργικό ώστε να κάνω back-up το φωτογραφικό μου αρχείο και πιο κοντά στις ανάγκες μου από όλα τα άλλα που βρήκα ήταν το luckybackup! Με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι στην 0.2 προστέθηκαν σημαντικότατες βελτιώσεις που μου έλειπαν από την αρχική, με σημαντικότερη για εμένα την δυνατότητα χρονικού προγραμματισμού αυτόματου back-up! Αναλυτικότερα οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν:

* Επανασχεδιασμός του gui από την αρχή
* Υποστήριξη για άπειρες εργασίες σε κάθε προφίλ και όχι μόνο 10
* Υποστήριξη για έλλειψη γραφικού περιβάλλοντος (command line mode)
* Υποστήριξη για προγραμματισμό εργασιών μέσω cron (θέλω να κάνεις backup το home μου κάθε Κυριακή στις 07:00)
* Υποστήριξη για απομακρυσμένες (remote) συνδέσεις
* Υποστήριξη password για σύνδεση σε rsync module και ssh συνδέσεις
* Δυνατότητα για δημιουργία εργασίας RESTORE (αχρείαστο να'ναι)
* Δυνατότητα να εξαιρούνται αρχεία, φάκελοι, patterns (πψ όλα τα *.odt, τα αρχεία*~, οι υποκατάλογοι συστήματος /media & /mnt κλπ) από συγκεκριμένες εργσίες
* Δυνατότητα να παίρνουμε αντίγραφα ασφαλείας συγκεκριμένων αρχείων, φακέλων ή patterns από έναν υποκατάλογο (δεν τον θέλω ολόκληρο. Θέλω μόνο το xorg.conf μου από' κει μέσα)
* Δυνατότητα να προσθέτουμε ή να αφαιρούμε οποιοδήποτε option της εντολής rsync θέλουμε (πχ δεν θέλω να σβήνονται τα αρχεία του backup όταν τα σβήνω στην πηγή)
* Βελτιώθηκαν οι έλεγχοι που γίνονται στους υποκαταλόγους πριν αρχίσουν οι αντιγραφές των δεδομένων

Μπράβο στον δημιουργό! :!: