Δημοσιεύτηκε: 21 Οκτ 2012, 00:51
από eliasps
vaggos773 έγραψε:με το που ανοιξω τωρα το dash μου το εχει πρωτο βεβαια αμα γραπσο main menu μου το εξαφανιζει αλλα αμα γραπσο στα ελληνικα κυριως μενου μου το εμφανιζει κανονικα ενταξει δεν με νιαζει αφου μου το εμφανιζει ολα καλα ευχαριστω πολυ

Επειδή δεν χρησιμοποιώ το Ubuntu στα ελληνικά, δεν γνωρίζω πως λειτουργεί η αναζήτηση στο dash, δηλαδή αν μπορείς να κάνεις επιτυχημένα αναζήτηση με το αγγλικό όνομα της εφαρμογής, το οποίο δεν περιέχεται και στο όνομα του πακέτου.

Τι εννοώ, για παράδειγμα, υποθέτω πως αν γράψεις στην αναζήτηση του Dash σε ελληνικό Ubuntu, την λέξη "terminal", γιατί θα σου εμφανίσει στα αποτελέσματα το πρόγραμμα "Τερματικό"; Επειδή το "terminal" είναι η αγγλική του ονομασία; Ή επειδή το όνομα του πακέτου είναι "gnome-terminal";
Αν ισχύει το δεύτερο, ή εφαρμόστηκε με κάποια ενημέρωση λογισμικού, τότε ίσως αυτή είναι η αιτία που δεν εμφανίζεται στην αναζήτηση εάν γράψεις "main menu".
Ίσως να είναι χαζή η ερώτησή μου, μιας και στο αρχείο .desktop αναφέρεται το όνομα: Name=Main Menu
Ωστόσο, δεν είμαι γνώστης, πάω ψάχνοντας και κάνοντας υποθέσεις.

Πάντως, μπορείς να περιμένεις μήπως κάποιο μέλος, έχει την ιδανική λύση. :)

EDIT: Αν θες, δες αν υπάρχει launcher τοπικά, στον προσωπικό σου φάκελο, με την εντολή:
Κώδικας: Επιλογή όλων
ls ~/.local/share/applications | grep alacarte

Άμα η εντολή δεν επιστρέψει αποτέλεσμα, μπορείς να δοκιμάσεις να αντιγράψεις τον launcher εκεί, μήπως και εμφανιστεί όπως πρώτα στο Dash.Για να το κάνεις αυτό, χρησιμοποιείς την εντολή:
sudo cp /usr/share/applications/alacarte.desktop ~/.local/share/applications/alacarte.desktop

Άμα συνεχίσει να μην εμφανίζεται, διαγράφεις το αρχείο που αντέγραψες, με:
sudo rm ~/.local/share/applications/alacarte.desktop