Δημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2013, 12:59
infin1ty έγραψε:Παιδιά χρησιμοποιεί κάνεις grub-customizer? Με το GRUB2 νομιζω δεν δουλευει σωστα.
Δεν αποθηκευει ουτε την φωτογραφια που εχω βαλει ενω κανει boot,ουτε τις επιλογες
που εχω κανει.(Να ξεκιναει σε windows πχ).
Αν και γενικότερα είμαι σαφώς υπέρ της χρήσης γραφικών εργαλείων για ρυθμίσεις (πχ Myunity, Ubuntu Tweak, Unity Tweak Tool, Galternatives και άλλα), για τη συγκεκριμένη περίπτωση του grub2 θα πρότεινα να ρίξεις λίγο (ή και λίγο παραπάνω!) διάβασμα εδώ κι εδώ, ώστε να μπορείς να ρυθμίσεις τον grub μέσω των αρχείων ρυθμίσεών του (κυρίως τα /etc/default/grub και τα αρχεία που βρίσκονται στον κατάλογο /etc/grub.d/).
Το grub-customizer δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε «αξιόπιστο», σε εμένα δεν ρυθμίζει τίποτα, όσοι γνωστοί μου που τους έχω γνωρίσει το Ubuntu μου παραπονέθηκαν για το ίδιο, ότι δεν ρυθμίζει τίποτα δηλαδή. Σε όλους έδωσα τελικά οδηγίες σε σημείωμα (σε χαρτάκι, ούτε καν e-mail) και όλοι ανεξαιρέτως μου είπαν πως το έβγαλαν.
- Για τη φωτογραφία:
Βρες τη φωτογραφία που θέλεις και αποθήκευσέ την σε μορφή .tga (την αλλάζεις με το Gimp) στον κατάλογο /usr/share/images/grub/ (δεν υπάρχει, θα πρέπει να τον φτιάξεις εσύ).
Πρόσθεσε στο αρχείο /etc/default/grub τη γραμμή- Κώδικας: Επιλογή όλων
GRUB_BACKGROUND="/usr/share/images/grub/<όνομα_αρχείου>"
- Για την προεπιλεγμένη καταχώρηση εκκίνησης:
Άνοιξε το αρχείο /boot/grub/grub.cfg και μέτρα που βρίσκεται η καταχώρηση που θέλεις να εκκινεί, αρχίζοντας να μετράς από το μηδέν.
Οι καταχωρήσεις που θα μετρήσεις είναι αυτές που ξεκινάν με menuentry 'Windows blah blah...
Άνοιξε το αρχείο /etc/default/grub άλλαξε το GRUB_DEFAULT=0 σε GRUB_DEFAULT=<Τον αριθμό που μέτρησες>
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo update-grub