Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2013, 10:39
Παιδιά δεν ξέρω αν έχετε δοκιμάσει να ρυθμίσετε την ανάλυση της εικόνας του background σε 32bit (φυσικά χρώματα), αλλά σε μένα δουλεύει μια χαρά (μέσω grub-customizer εννοώ). Η ακριβής αναλυση που χρησιμοποιω είναι 1680x1050x32 (την ...χ32 επιλογή δεν την έχει στις επιλογές του, την εγραψα με το χέρι), όσο και η αναλυση της οθόνης μου. Μου έχει τύχει το background να δουλέψει και με εικόνα μεγαλύτερης ανάλυσης, αλλά ποτέ σε μικρότερης! Ο τύπος της εικόνας ήταν πάντα .jpeg (δεν έχω δοκιμάσει σε άλλη μορφή). Και νομίζω ότι για να σου εμφανιστει η εικόνα, πρέπει να βρίσκεται σε κάποιο διαμέρισμα ή φακελο ή τελος πάντων θέση, την οποία την βλέπει πάντα η διανομή κατά την εκκίνηση της! Μια τέτοια σιγουρη θέση ειναι και ο προσωπικός φακελος. (/home/makis/Εικόνες)
Ένα πρόβλημα που δεν μπορεσα ποτέ να καταλάβω τι του φταίει (στον grub-customizer), είναι ότι στην περίπτωση που επιλέξεις bold στην γραμμαοσειρά, εκεί γινεται ο κακός χαμός στους χαρακτήρες! Ίσως να μην είναι εγκατεστημένες οι γραμματοσειρές αυτές στην διανομή... δεν ειμαι όμως σιγουρος αν φταίει αυτο!
Ένα πρόβλημα που δεν μπορεσα ποτέ να καταλάβω τι του φταίει (στον grub-customizer), είναι ότι στην περίπτωση που επιλέξεις bold στην γραμμαοσειρά, εκεί γινεται ο κακός χαμός στους χαρακτήρες! Ίσως να μην είναι εγκατεστημένες οι γραμματοσειρές αυτές στην διανομή... δεν ειμαι όμως σιγουρος αν φταίει αυτο!