Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2013, 19:18
από pavlaras
Οκ. Τοτε να εξηγησω κατι. Εχω πολυ δυνατο υπολογιστη εδω. Η ΔΕΗ ερχεται συνηθως γυρω στα 350 ευρω χωρις χρηση aircondition και μιλαμε παντα για σπιτακι οχι μαγαζι μικρο. Οταν ημουνα με windows 8 x64 η χρηση cpu ηταν πχ σα να εχουμε στο ubuntu το perfomance governor. Μεσω του bios αναγκαστικα εκανα δοκιμες τον αυγουστο και ρυθμισα τον υπολογιστη οταν δεν χρειαζεται , να μου ριχνει τη μεγιστη cpu στα 2 gb κ οταν υπαρχει η απαιτηση , με 3 βηματισμους αναλογως την απαιτηση , να μου ανεβαινει μεγιστο 3,6 gb και στους 6 πυρηνες. Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να μου ερθει λογαριασμος ΔΕΗ 210 ευρω ( εφοσον η μητρικη κατεβαζει και τα ρευματα μαζι με τη μεγιστη cpu fsb. ). Αγορασα κινητο με android os κι εκανα πειραματα. Εφτασα ζωη μπαταριας 5 μερες με ανοιχτα ολα. Εβαλα ubuntu 3.04 x64 κι εκανα δοκιμη εδω το ιδιο. Το ρευμα ηρθε 180 ευρω.
Αυτο που κανω ειναι να ρυθμιζω τωρα το governor να αγνοει τις μικρο λειτουργιες και να μη μου ανεβαζει τη cpu με το παραμικρο ( ignore nice load ) το up_threshold πιο χαμηλο για να κανει αποτομες εκρηξεις στο μεγιστο οταν χρειαστει η cpu ωστε να μη "λαγκαρω" και το sampling down να ειναι στο 3 για να εχει 3 βηματισμους η cpu στο κατεβασμα να μη πεφτει αμεσως. Δηλαδη κανω το συστημα να τραβαει cpu μονο οταν οντως χρειαζεται, να την τραβαει αμεσως. Ο υπολογιστης ως αποτελεσμα αν μεινει ανοιχτος , δεν κουραζεται η cpu, δεν ανεβαινει στο μεγιστο με το παραμικρο για να τραβαει ρευμα και δε δινω κ μισο μηνιατικο στη ΔΕΗ χαχαχαχααχ