Δημοσιεύτηκε: 11 Φεβ 2014, 04:48
Aν καταφερω και βρω γιατι το synaptic μου εμφανιζει λιγοτερα πακετα, τοτε θα το ξυλωσω το αλλο
Ελπιζω μονο να μην εχει κανενα xorg dependencie η τπτ τετοιο. Αυτο με τα dependencies ειναι το μονο που μου την δινει. Οχι μονο στο Linux. Παντου. (Θελεις να βαλλεις ενα προγραμμα και πρεπει να κατεβασει ολο το KDE ενω τρεχεις xfce4 η πας να ξηλωσεις ενα προγραμμα και σου λεει πως για να βγει θα βγαλλει το μισο συστημα!)
Νομιζω ναι. Τρεχουν και τα 2 το apt απο κατω. Σκεψου το σαν το Linux. Μπορει να τρεχεις gnome και εγω Razor-QT πχ. Αλλα οσο και να ειναι διαφορετικα γραφικα, under the hood ειναι ιδια. Τρεχουν και τα 2 τον ιδιο Linux Kernel.
Προσωπικα προτιμω το Synaptic γιατι εχει και την επιλογη του να κανεις update τα πακετα οπως και να φτιαξεις τα σπασμενα πακετα που το θεωρω βασικο. Aλλος ενας λογος ειναι γιατι οταν αφησα το Ubuntu, το ειχα μαθει με τον Synaptic οποτε απλα μου καθεται καλυτερα. Σαν να γυρναω σε παλιες αναμνησεις
Μετα βεβαια πηγα σε Gentoo και μετα σε FreeBSD αλλα μετα απο τοσσα χρονια και εκαττομυρια compile εχω βαρεθει να χτιζω απο κωδικα. Μου ελειψε το να παταω απλα το κουμπακι και να τα κανει ολα για μενα
Σεταρα τα παντα στο συστημα μου σε μια μερα. Στο FreeBSD ηθελα κανενα μηνα! Και το logitech Bluetooth πληκτρολογιο μου δεν δουλεψε ποτε στο FreeBSD 
Φυσικα το FreeBSD ειναι πραγματικα μαγικο Λειτουργικο συστημα. Πραγματικα πανεξυπνο και υπεροχο. Αλλα δυστυχως scanners, automount, bluetooth κλπ ειναι πολυ παιδεμα. Μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ παιδεμα. Και επειδη κατανταει σε οριο μαζοχισμου με 8 τερμιναλ και 15 config files ειπα να κανω την ζωη μου λιγο ποιο ευκολη. Και γιαυτο εβαλα Xubuntu που εχει το apt και εχει και το xfce4 μιας και αυτο τρεχω.
έγραψε:Απορία: Και τα δύο (software center, synaptic) χρησιμοποιούν το apt από κάτω;
Και γενικά είναι εντάξει/προτείνεται να χρησιμοποιείται πότε το ένα και πότε το άλλο για package management στο ίδιο σύστημα;
Νομιζω ναι. Τρεχουν και τα 2 το apt απο κατω. Σκεψου το σαν το Linux. Μπορει να τρεχεις gnome και εγω Razor-QT πχ. Αλλα οσο και να ειναι διαφορετικα γραφικα, under the hood ειναι ιδια. Τρεχουν και τα 2 τον ιδιο Linux Kernel.
Προσωπικα προτιμω το Synaptic γιατι εχει και την επιλογη του να κανεις update τα πακετα οπως και να φτιαξεις τα σπασμενα πακετα που το θεωρω βασικο. Aλλος ενας λογος ειναι γιατι οταν αφησα το Ubuntu, το ειχα μαθει με τον Synaptic οποτε απλα μου καθεται καλυτερα. Σαν να γυρναω σε παλιες αναμνησεις
Φυσικα το FreeBSD ειναι πραγματικα μαγικο Λειτουργικο συστημα. Πραγματικα πανεξυπνο και υπεροχο. Αλλα δυστυχως scanners, automount, bluetooth κλπ ειναι πολυ παιδεμα. Μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ παιδεμα. Και επειδη κατανταει σε οριο μαζοχισμου με 8 τερμιναλ και 15 config files ειπα να κανω την ζωη μου λιγο ποιο ευκολη. Και γιαυτο εβαλα Xubuntu που εχει το apt και εχει και το xfce4 μιας και αυτο τρεχω.