Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2009, 23:45
Φορμάρισα έναν δίσκο μου από ntfs σε ext3, και μετά θυμήθηκα ότι ήθελα μερικά αρχεία, που δεν τα είχα πάρει backup!
Έκοψα λοιπόν το φορμάρισμα στην μέση (!!) με αποτέλεσμα ο ntfs file table να σβηστεί και ο ext3 να μην προλάβει να δημιουργηθεί!!! Είχα λοιπόν ένα δίσκο με δυο χαλασμένα file tables επάνω!!
Έκανα κάποιες προσπάθειες recovery με την linux έκδοση του πολύ καλού (στο παρελθόν με είχε βοηθήσει) testdisk, αλλά απ'ότι αντιλαμβάνομαι αυτό θέλει ολοκληρωμένο partition table για να λειτουργήσει, οπότε τζίφος......
Διάβασα εδώ μέσα για το foremost, αλλά όταν το τρέχω παίρνω το εξής:
....και ο κέρσορας αναβοσβήνει δίπλα στο | για ώρα (το έχω αφήσει πάνω από μισάωρο).
Διάβασα επίσης εδώ για το magicrescue το οποίο πρόσθεσα από το synaptic, αλλά δεν έχω προλάβει να το τσεκάρω.......
Άλλες προτάσεις / εμπειρίες?

Έκανα κάποιες προσπάθειες recovery με την linux έκδοση του πολύ καλού (στο παρελθόν με είχε βοηθήσει) testdisk, αλλά απ'ότι αντιλαμβάνομαι αυτό θέλει ολοκληρωμένο partition table για να λειτουργήσει, οπότε τζίφος......
Διάβασα εδώ μέσα για το foremost, αλλά όταν το τρέχω παίρνω το εξής:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
vasilis@vasilis-desktop:~$ foremost
Processing: stdin
|
....και ο κέρσορας αναβοσβήνει δίπλα στο | για ώρα (το έχω αφήσει πάνω από μισάωρο).
Διάβασα επίσης εδώ για το magicrescue το οποίο πρόσθεσα από το synaptic, αλλά δεν έχω προλάβει να το τσεκάρω.......
Άλλες προτάσεις / εμπειρίες?