Δημοσιεύτηκε: 02 Δεκ 2010, 21:48
από Epirotes
Εν ολίγοις: "κάποιος χρήστης ανέφερε ότι μετά από αναβάθμιση σε Linux Mint 9 ο ήχος σταμάτησε να δουλεύει. Ανακαλύφθηκε τελικά αυτό οφειλόταν σε προβληματικό χειρισμό του οδηγού ήχου από τον οδηγό που είναι προεγκατεστημένος στο λειτουργικό. Μετά από αναβάθμιση σε Linux Mint 10 ο ήχος δούλεψε πάλι αλλά μόνο μετά τον τερματισμό του Pulse Audio daemon, επαληθεύοντας έτσι ότι όντως πρόκειται για πρόβλημα με τον εν λόγω οδηγό ήχου. Φαίνεται να είναι ένα γνωστό πρόβλημα του Pulse Audio, κι ίσως μερικές από τις συμβουλές στις ακόλουθες σελίδες σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημα ήχου στο παιχνίδι."
Το πρώτο που θα δοκίμαζα είναι το σκότωμα του Pulse Audio daemon, μόνο που κι εγώ δεν έχω ιδέα πως αυτή την στιγμή, θέλει λίγο ψάξιμο. Οκ, νομίζω στον τρίτο σύνδεσμο δίνεται λύση ώστε παιχνίδια που χρησιμοποιούν την μηχανή Allegro να παίζουν ήχου και σε Pulse Audio. Λοιπόν, θα κάτσω να το μεταφράσω, αν δεν προλάβω σήμερα, αύριο λογικά τέτοια ώρα θα είναι έτοιμο.
Σημείωση: η λύση που προτείνουν στο FAQ είναι η οριστική απομάκρυνση του πακέτου Pulse Audio (sudo apt-get remove pulseaudio), αλλά αυτό μπορεί να μην είναι επιθυμητό και δεν ξέρω και τι άλλες παρενέργειες μπορεί να έχει.