Δημοσιεύτηκε: 04 Δεκ 2013, 17:13
από madvinegar
Παιδιά, συγνώμη που επεμβαίνω. Πιο πολύ να ρωτησω για να καταλαβω.

Το παιχνιδι που προσφερει σε .deb ο kalopc είναι το αντίστοιχο δωρεαν που δινει το σαιτ. Δλδ μπορω να το κατεβασω και να το αναδιανέμω απο το επισημο σαιτ της εταιρίας σε οποιον θελω. Να το κουβαλαω στο στικακι μαζι μου και να το εγκαθιστω σε οποιο PC θελω. Mιλαω για το unregistered version. Μετα οποιος θελει πληρωνει και παιρνει τον κωδικό.
Τι διαφορά θα είχε αν απλα εγραφε εναν οδηγό πως να το κανεις να δουλεψει σε linux μεσω wine? Το ιδιο δεν θα ηταν? Απλα τωρα στο παραδιδει έτοιμο.

Το προβλημα ποιο ειναι δλδ? Μηπως η εταιρία (Rovio) δεν θελει να διανείμει το παιχνιδι σε πλατοφορμες linux? (Ωστε να κρατησει το μονοπώλιο η MS?)

Αν ειναι ετσι δεν πρεπει να καταδικάσουμε και το wine ή το playOnLinux? ή ακομα καλύτερα το αλλο το παλικαρι που ειχε αναφερει εδω στο φόρουμ οτι θα εφτιαχνε ενα προγραμμα που θα μετετρεπε σε deb καποια αρχεια/προγραμματα των windows?

Δλδ εγω πχ εχω εγκαταστησει τα MSoffice στο ubuntu μεσω PlayOnLinux. Αν γραψω οδηγό για το πως γινεται, πρεπει να παρω αδεια απο την MS προτου το αναφερω στο φορουμ?
Το οτι το εκανε αρχειο deb ειναι το προβλημα? Ρωταω διότι το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.

Συγχωρεστε με, ειναι πραγματικά αθώα η ερωτηση. Δεν θελω να προκαλεσω προβλημα. Σιγουρα θα εχετε τους λογους σας, απλα ήθελα να τους ακουσω.
Ευχαριστω.