Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2008, 19:44
Γεια σας. Είμαι νέο μέλος και νέος χρήστης του ubuntu 8.10. Να ζηυήσω εξαρχής για τυχόν λάθος μέρος παράθεσης του θέματος μου αλλά δεν έχω χρόνο για πολυ ψάξιμο. Λοιπόν έχω ένα σταθερό και ένα laptop. Είχα και στα δυο windows xp απ τα οποία ο σταθερός συνδεδεόταν στο ιντερνετ με ένα μοντεμ (sagem fast 800). Ενω το laptop συνδεδεόταν στο ιντερνετ μέσω αρύρματου δικτύου με το σταθερό computer. Τώρα όμως θέλησα να ασχοληθώ με το ubuntu 8.10. Ετσι έβαλα στο σταθερο το ubuntu 8.10, όχι server έκδοση. Εχω συνδεδεθεί κανονικά στο ιντερνετ με το modem (sagem fast800) χρησιμοποιόντας το ubudsl και ακόμη συνδέθηκα με το λαπτοπ ασύρματα.Εδώ όμως υπάρχει το πρόβλημμα. Ενω συνδέομαι και βάζω ip και όλα τα σχετικά όπως έκανα και με τα windows και μοθ εμφανίζει οτι είμαστε δίκτυπ το λαπτοπ δεν έχει ιντερνετ... Μια λεπτομέρια που πιστευω οτι πρέπει να αναφέρω είναι οτι το εικονίδο με τις κλιμακοτές γραμμούλες που δείχνει οτι έιναι δικτυομένο με το μηχάνημα με το λαπτοπ παραμένει συνεχώς γκρι....κ όταν πάω το ποντίκι επάνω του μου λέει το όνομα του δικτύου και δίπλα γράφει 0%. Επίσης στυμαντικό πιστεύω οτι είναι πώς στα windows για να μπορεί το λαπτοπ να πάρει ιντερνετ έπρεπε να τσεκάρω στο σταθερό να είναι η σύνδεση στο ιντερνετ κοινόχηστη για του υπόλοιπους υπολογιστές του δικτύου. Κάτι τετοιο δεν υπάρχει στη σύνδεση του ubuntu... Ελπίζω να μη σας κούρασα. Ευχαριστώ!