Δημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2013, 15:56
Καλησπερα,
εχω στησει εναν home server στο σπιτι. εχοντας δυναμικη ΙΡ,εχω βαλει μια υπηρεσια dyndns να τρεχει,οποτε εχω ενα domain να χτυπαει πανω στον server. οταν απο οποιοδηποτε δικτυο(εσωτερικο/εξωτερικο) παω να δω την πορτα 80 ή την 22,ολα ειναι καλα,εχω προσβαση κανονικα.
οταν ειμαι πανω στον server ομως και θελω πχ να εγκαταστησω ενα πακετο ή να κανω update (sudo apt-get update ή install pack_name),αρχιζουν τα προβληματα. Συγκεκριμενα:
πηγα να κανω απο τον server ping στο google μπας και κατι τρεχει με τους servers της Canonical
αυτο με το ping και το error unknown host το πεταει σε καθε host που παω να κανω ping..
γιατι συμβαινει αυτο,μπορει να με βοηθισει καποιος?
υγ:μεχρι χθες ολα λειτουργουσαν κανονικα προφανως,αφου πανω εχω στησει ενα σωρο services
υγ2:Ubuntu 12.04 Server το λογισμικο.
ευχαριστω εκ των προτερων
εχω στησει εναν home server στο σπιτι. εχοντας δυναμικη ΙΡ,εχω βαλει μια υπηρεσια dyndns να τρεχει,οποτε εχω ενα domain να χτυπαει πανω στον server. οταν απο οποιοδηποτε δικτυο(εσωτερικο/εξωτερικο) παω να δω την πορτα 80 ή την 22,ολα ειναι καλα,εχω προσβαση κανονικα.
οταν ειμαι πανω στον server ομως και θελω πχ να εγκαταστησω ενα πακετο ή να κανω update (sudo apt-get update ή install pack_name),αρχιζουν τα προβληματα. Συγκεκριμενα:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
kostas@homeserver:~$ sudo apt-get install lm-sensors
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Suggested packages:
fancontrol sensord read-edid i2c-tools
The following NEW packages will be installed:
lm-sensors
0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 3 not upgraded.
Need to get 99.9 kB of archives.
After this operation, 404 kB of additional disk space will be used.
Err http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise/universe lm-sensors i386 1:3.3.1-2ubuntu1
Temporary failure resolving 'gr.archive.ubuntu.com'
Failed to fetch http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/l/lm-sensors/lm-sensors_3.3.1-2ubuntu1_i386.deb Temporary failure resolving 'gr.archive.ubuntu.com'
E: Unable to fetch some archives, maybe run apt-get update or try with --fix-missing?
kostas@homeserver:~$
πηγα να κανω απο τον server ping στο google μπας και κατι τρεχει με τους servers της Canonical
- Κώδικας: Επιλογή όλων
kostas@homeserver:~$ ping -c 3 google.gr
ping: unknown host google.gr
αυτο με το ping και το error unknown host το πεταει σε καθε host που παω να κανω ping..
γιατι συμβαινει αυτο,μπορει να με βοηθισει καποιος?
υγ:μεχρι χθες ολα λειτουργουσαν κανονικα προφανως,αφου πανω εχω στησει ενα σωρο services
υγ2:Ubuntu 12.04 Server το λογισμικο.
ευχαριστω εκ των προτερων