Δημοσιεύτηκε: 11 Αύγ 2013, 13:27
υπάρχουν οι παραπάνω κατευθυντήριες οδηγίες αλλα το θεμα ασφάλεια είναι πολύ σχετικό, διάβασε τα παραπάνω και ψάξε και στο google "ubuntu server security". Απάντηση τύπου κάνε τα βήματα:kakomiris2 έγραψε:kakomiris2 έγραψε:Γεια σας παιδιά![]()
Είμαι αρχάριος σε θέματα server και ασφάλειας και είπα να πάρω την βοήθεια σας. Θέλω να βάλω σε ενα παλιό pc ubuntu και να ανεβάσω απο εκει μια σελίδα στο web για πειραματικούς σκοπούς. Φοβάμαι όμως μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ασφάλεια και έχω ανεπιθύμητους στο Pc μου. Ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα ήθελα να ενημερωθώ γύρο απο την ασφάλεια όπως τα μέτρα που πρέπει να παίρνει κάποιοw κλπ.
Θα σας παρακαλούσα να τα εξηγήσετε λίγο με λεπτομέρεια. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Κανείς ρε παιδιά;
1. αυτό
2. αυτό
3. το άλλο
για να είσαι 100% ασφαλείς δεν υπάρχει
τα πάντα εξαρτώνται με το τι θα κάνεις στο server σου. πχ άμα έχεις ένα Joomla site και βάζεις ένα κάρο plugins το Ubuntu δεν πρόκειται να σε σώσει αν δεν προσέχεις.
Πες μας τι θα κάνεις και θα σου πούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα(προσωπικά εαν και εφοσον γνωρίζω να σου πω)