Δημοσιεύτηκε: 29 Αύγ 2013, 13:23
από fkol k4
Το αρχείο /etc/default/grub χρησιμοποιείται ως αρχείο «γενικών ρυθμίσεων» του grub.
Πολλές φορές το αλλάζουμε οι ίδιοι, για παράδειγμα για να αλλάξεις το χρόνο που εμφανίζεται το μενού του grub, πρέπει να αλλάξεις την τιμή στη γραμμή
Κώδικας: Επιλογή όλων
GRUB_TIMEOUT=10

Άλλες αλλαγές που κάνουμε, είναι το να βάλουμε κάποιο wallpaper κτλ, οπότε ας πούμε πως αν δεν έχεις αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα κάποια φορά ώστε να βάλεις κάποια ειδική εντολή σε αυτό το αρχείο, ουσιαστικά δεν έχεις αλλάξει ποτέ τίποτα σημαντικό.

Από εκεί και πέρα, κάθε φορά που έχεις μια ενημέρωση του grub, αυτός εγκαθιστά και ένα νέο αντίγραφο αυτού του αρχείου, το οποίο έχει τις default ρυθμίσεις του grub όπως είναι σε μια φρέσκια εγκατάσταση.
Επειδή όμως μπορεί να έχεις κάνει κάποια σημαντική αλλαγή (πχ να προσθέσεις μια παράμετρο στον πυρήνα όπως nomodeset) για να λειτουργεί το σύστημά σου, ρωτάει για να μη σου «σπάσει» το σύστημα η ενημέρωση.

Οπότε, για το ερώτημα που θέτεις,
lepidas έγραψε:Τα ερωτηματα! αν κάνω reboot θα έχω σύστημα?
αν στο επόμενο upgrade πω "install the package maintainer's verion" τι πρέπει να κάνω πρίν για να πάνω όλα καλά?

ισχύει ότι αν δεν έχεις κάνει κάποια σημαντική αλλαγή που να σε έχει ταλαιπωρήσει και να θυμάσαι καλά ότι τη χρειάζεσαι, τότε ότι από τα δύο και να επιλέξεις είναι εντάξει, δεν έχεις πρόβλημα.
Το πολύ πολύ να χρειαστεί να ξαναρυθμίσεις κάποια δευτερεύουσας σημασίας πράγματα όπως πχ το χρόνο που φαίνεται το μενού ή την ανάλυση της εικόνας στην οθόνη του grub.

Εγώ που χρησιμοποιώ δικό μου τέτοιο αρχείο, συνήθως το κρατάω και δεν διαλέγω "install the package maintainer's verion". Καμιά φορά το ξεχνάω και το αλλάζει. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα, παρά μόνο έχασα ρυθμίσεις και έκατσα να τις ξανακάνω.