Δημοσιεύτηκε: 20 Φεβ 2014, 00:11
από Tassos10
έγραψε:1. σε ενα server μπορεις να βαλεις ολα τα site σου. virtual hosting, διαβασε το apache

Το γνωρίζω αυτό, σε ευχαριστώ.

έγραψε:2. μπορεις να βλεπεις τα site των δυο server απο τις ip, δηλαδη 192.168.1.2 και 192.168.1.3

Δε πολύ καταλαβαίνω εδώ αν θέλεις να πεις κάτι παραπάνω.. :/ Πάντως ότι μπορώ να τα δω ναι το ξέρω τα βλέπω μια χαρά τα sites τοπικά όμως, το θέμα είναι να τα δείτε και εσείς ή ο καθένας εξωτερικά, που εξωτερικά υπάρχει μόνο μια ip και για τα δύο σε αντίθεση που τοπικά το κάθε μηχάνημα έχει την δική του διεύθυνση. ( Και εκεί είναι το μπέρδεμα μου... )

έγραψε:3. για το /etc/apache2/apache2.conf θα διαβασεις το default αρχειο και θα καταλαβεις πολλα.

Εδώ ίσος σε μπερδεύω και εγώ για το apache2.conf με αυτό εδώ που ρώτησα :
έγραψε:Έχω δει διάφορα κόλπα με virtualhost μέσω ρυθμίσεων στον apache ( και αν δε κάνω λάθος στο /etc/apache2/apache2.conf )

Αυτό το ρώτησα γιατί εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιώ το apache2.conf για διάφορες ρυθμίσεις στον apache και δουλεύει μια χαρά.
Τώρα όμως στον καινούριο μου server είπα να βάλω το site στον /var/www/site και όχι στον /var/www και έτσι πήγα στο /etc/apache2/apache2.conf και έγραψα
Κώδικας: Επιλογή όλων
DocumentRoot /var/www/site/

στην αρχή έγραψα και με αυτάκια ( "/var/www/site" ) και χωρίς, και με κάθετο στο τέλος και χωρίς...., και νομίζω έκανα ότι συνδυασμούς υπάρχουν ^_^ :P Αλλά τελικά κάθε φορά όταν πήγαινα να δω το server/site μου ( τοπικά πάντα ) με πέταγε στον /var/www και όχι στο /var/www/site όπως του έλεγα.. :/ και έτσι, είπα μήπως τι να πω.. μήπως οι ρυθμίσεις γίνονται τελικά στο httpd.conf ή από κάποιο άλλο αρχείο;
( πάντως μερικά εγχειρίδια όντως τις ρυθμίσεις στον apache τις αναφέρουν σε αυτό το αρχείο (httpd.conf), αλλά εδώ στο ubuntu server τουλάχιστον από ότι έμαθα τις ρυθμίσεις τις κάνω στο apache2.conf και όντως παίζει.. ) Οπότε αυτή είναι η απορία μου για το DocumentRoot. Πως να πω δηλαδή στον apache να ανοίγει κατευθείαν για αρχικό κατάλογο τον /var/www/site/ και όχι το /var/www/ ;

έγραψε:5. domain για να το βλεπεις μονο εσυ το εχεις?γιατι εξω δεν θα το βλεπει κανεις λογω οτι θα αλλαζει η εξωτερικη ip σου ανα τακτα διαστηματα.

Όχι, με το domain το βλέπουν όλοι το site μου και εσείς κανονικά, απλώς ναι αν χρειαστεί αλλάζω την ip με το χέρι ;) ( Αλλά ας μην μείνουμε σε αυτό τώρα.. )

έγραψε:με λιγα λογια.
βαλε ολα τα website σου σε ενα server. αντεγραψε το παραπανω αρχειο που σου ειπα (default) και κανε τις ρυθμισεις στον apache. οτι χρειαστεις ξαναρωτα!
καλη τυχη

Φίλε μου, καταρχήν οφείλω να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου, για το ενδιαφέρον σου, για την προσπάθεια σου, για όλα ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ!
Αλλά επέτρεψε μου σε παρακαλώ να σου πω εντελώς φιλικά, πως αυτό που μου λες είναι.. πως να το πω:
σαν εγώ να σου λέω με πονάει το πόδι μου και εσύ μου λες σπάσε το χέρι σου και είναι ποιο εύκολο να το φτιάξεις και ότι θες εδώ ήμαστε ^_^ :P

Ελπίζω να με καταλαβαίνεις τι θέλω να πω και πως το λέω πάρα πολύ φιλικά. ( Εκτός και αν θέλεις να μου πεις, πως στην περίπτωση μου μόνο αυτή είναι η λύση, να τα βάλω και τα δύο τα sites σε έναν server ).
Αν τα ήθελα και τα είχα στον ίδιο διακομιστή (server) τα site μου, θα σας το έλεγα.
Τώρα το θέμα είναι πως θέλω να είναι έτσι οι διακομιστές μου με τις ιστοσελίδες τους, σε διαφορετικούς εξυπηρετητές. Και θέλω αυτούς να μπορούν να τους επισκέπτονται οι εξωτερικοί μου φίλοι, με την ίδια wan ip μου ( και διαφορετικό ίσος domain.... δε ξέρω πως θα γίνει αυτό. Αυτό ψάχνω.. ).