Δημοσιεύτηκε: 04 Φεβ 2010, 14:40
H είδηση είναι πραγματικά ό,τι να ναι σε τέτοιο βαθμό που καθίσταται άκυρη και αναληθής. Αν και δεν τρέφω καμία απολύτως συμπάθεια στην εταιρεία με το... σκωροφαγωμένο μήλο εντούτοις επείδη ανάλογης "ποιότητας" επιθέσεις έχουμε συναντήσει και θα συνεχίσουμε να συναντάμε κατά του ελεύθερου λογισμικου κάνω μερικές επισημάνσεις.
2 λάθη στην ίδια γραμμή. 1ο τι πάει να πει κενά ανα χρήστη;;; Δηλαδή ένα λειτουργικό με 5.000 κενά ασφαλείας και 10.000 χρήστες θεωρείται ασφαλέστερο από κάποιο με 100 κενά και 100 χρήστες
(αναλογία 0,5 και 1 αντίστοιχα κενά ανά χρήστη);;;
2ο Δηλωμένα. Κάκο είναι δηλαδή να είναι γνωστά τα κενά και να έχουν δηλωθεί και να μην είναι κρυφά. Ισα ίσα που αμα εντοπιστουν και δηλωθούν τότε και διορθώνονται. Ενα λειτουργικό με "κρυμμένα" και κουκουλωμένα κενά ασφαλείας είναι καλύτερο δηλαδή απ αυτό που τα δηλώνει;;;
Αυτό είναι θέμα χρήστη και όχι λειτουργικού. Δηλαδή αν εγώ κάνω ό,τι βλακεία μου έρθει στο κεφάλι και εγκαθιστώ ο,τι σαχλαμάρα να ναι θα φταίει μετά το κάθε λειτουργικό που δε με προστάτεψε;;;
Φέξε μου και γλίστρησα. ΑΝ βρεθεί επίδοξος malware writer, AN συβεί αυτό, ΑΝ..., ΑΝ..., ΑΝ... Γι αυτό λέω ότι κι αυτοί που τα λένε αυτά μάλλον σκοπό έχουν να αναπαράξουν λάθος στερεότυπα
και να βοηθήσουν λίγο επικοινωνιακά το προϊον της MS.
To καλύτερο για όποιον θέλει ασφάλεια δεν είναι το προϊόν κάποιας από τις παραπάνω εταιρίες αλλά η χρήση ελεύθερου λογισμικού και ας τους αφήσουμε να μαλώνουν σαν τα κοκόρια
έγραψε:το Mac OS X έχει περισσότερες δηλωμένα κενά ασφάλειας ανά χρήστη από ότι τα Windows.
2 λάθη στην ίδια γραμμή. 1ο τι πάει να πει κενά ανα χρήστη;;; Δηλαδή ένα λειτουργικό με 5.000 κενά ασφαλείας και 10.000 χρήστες θεωρείται ασφαλέστερο από κάποιο με 100 κενά και 100 χρήστες
(αναλογία 0,5 και 1 αντίστοιχα κενά ανά χρήστη);;;
2ο Δηλωμένα. Κάκο είναι δηλαδή να είναι γνωστά τα κενά και να έχουν δηλωθεί και να μην είναι κρυφά. Ισα ίσα που αμα εντοπιστουν και δηλωθούν τότε και διορθώνονται. Ενα λειτουργικό με "κρυμμένα" και κουκουλωμένα κενά ασφαλείας είναι καλύτερο δηλαδή απ αυτό που τα δηλώνει;;;
έγραψε:Η λογική τους πήγε ένα βήμα παραπέρα και σύγκριναν την συμπεριφορά χρηστών ανά πλατφόρμα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως οι χρήστες ενός Mac επειδή αισθάνονται ασφαλέστεροι πίσω από το Mac OS τείνουν να κάνουν σημαντικότερα και συχνότερα λάθη, επιλέγοντας να ανοίξουν την λάθος σελίδα στο internet ή πατώντας τυχαία κουμπιά.
Αυτό είναι θέμα χρήστη και όχι λειτουργικού. Δηλαδή αν εγώ κάνω ό,τι βλακεία μου έρθει στο κεφάλι και εγκαθιστώ ο,τι σαχλαμάρα να ναι θα φταίει μετά το κάθε λειτουργικό που δε με προστάτεψε;;;
έγραψε:Αναφέρουν και άλλα επιχειρήματα για τον ισχυρισμό τους αυτό και καταλήγουν πως το μόνο που χρειάζεται είναι ένας επίδοξος malware writer που θα φτιάξει κώδικα με τον οποίο θα εγκαθίσταται στον Mac, θα λαμβάνει τις διευθύνσεις που υπάρχουν αποθηκευμένες στο Address Book και θα στέλνει τον εαυτό του σε όλες τις επαφές του χρήστη, με στόχο την ευρεία διάδοση του. Αυτό λοιπόν, σύμφωνα με τους ερευνητές, αν συμβεί, είναι σε θέση να ενεργοποιήσει περισσότερο την Apple σε θέματα ασφάλειας.
Φέξε μου και γλίστρησα. ΑΝ βρεθεί επίδοξος malware writer, AN συβεί αυτό, ΑΝ..., ΑΝ..., ΑΝ... Γι αυτό λέω ότι κι αυτοί που τα λένε αυτά μάλλον σκοπό έχουν να αναπαράξουν λάθος στερεότυπα
και να βοηθήσουν λίγο επικοινωνιακά το προϊον της MS.
To καλύτερο για όποιον θέλει ασφάλεια δεν είναι το προϊόν κάποιας από τις παραπάνω εταιρίες αλλά η χρήση ελεύθερου λογισμικού και ας τους αφήσουμε να μαλώνουν σαν τα κοκόρια