Δημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2010, 03:56
από filippos.xf
koumis έγραψε:στον καινουριο υπολογιστη που θα ερθει)

Βλέποντας το υλικό που έχεις ήδη τότε μπορώ να πω ότι στον καινούργιο υπολογιστή που θα σου έρθει..
..μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε διανομή απροβλημάτιστα κιόλας. Με την έννοια.. αν θα σέρνεται η τάδε διανομή ή αν θα πηγαίνει όπως πρέπει.
Σαφώς, ο νέος υπολογιστής που θα σου έρθει θα είναι καλύτερος από αυτόν που έχεις ήδη.
Πάντως πριν κάνουμε γενικότερα αγορά υλικού, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα κάνοντας μια ερώτηση για το τι είναι συμβατό με το Linux κτλ.
koumis έγραψε:Bεβαια με εχει φαει το ψαξιμο για να δω ποια απο τις 3 διανομες ειναι η πιο απλη τοσο για εμενα, που πασχισα να συνηθισω και να κινουμαι στο Ubuntu, oσο και για το συστημα που κοντευει 10ετια.

Το Ubuntu φημίζεται για την απλότητα του σε σχέση με άλλες διανομές. Είναι διαφορετικό όμως το ποια διανομή είναι πιο απλή με το ποια είναι η πιο ιδανική για εμάς και το υλικό που έχουμε. Οπότε, πολύ καλά έκανες και ρώτησες. ;) Μπορείς να κάνεις όσες δοκιμές θέλεις με άλλες διανομές μέσω virtualbox (υπάρχουν οδηγοί εδώ), αν δεν κάνεις ήδη τις δοκιμές με αυτόν τον τρόπο.
koumis έγραψε:Ο ορος πειραματισμος για ενα χρηστη σαν και εμενα σιγουρα διαφερει εννοιολογικα απο καποιον πιο προχωρημενο οπως οι συντονιστες του forum. Για εμενα και μονο το γεγονος οτι το τελευταιο χρονο και παραπανω ασχολουμαι με το Linux ηταν μεγαλο βημα. Και το γεγονος οτι θελω να δοκιμασω και κατι αλλο για δω πως μπορει να ειναι διαφορετικη μια αλλη διανομη κατι λεει. Δεν ειπα ποτε οτι εχω σκοπο να κολυμπησω στα βαθεια και να γινω guru του terminal. Για αυτο και ζητησα μια εξισσου φιλικη διανομη οσο η Ubuntu.

Χμ.. δεν είναι απαραίτητο οι συντονιστές στο φόρουμ να είναι guru ή χάκερ, χωρίς να εννοώ πως ανέφερες κάτι τέτοιο. Απλά κάνω μια διευκρίνιση. Χαίρομαι πολύ που έκανες το βήμα να ασχοληθείς με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα. :thumbup: Σίγουρα αρχικά μπορεί να αντιμετώπισες κάποιες δυσκολίες και ίσως έχεις ακόμα κάποιες (εδώ είμαστε εμείς). Όσο δύσκολο είναι για έναν άπειρο χρήση να ξεκινήσει με windows, το ίδιο δύσκολο είναι να ξεκινήσει και με Linux. Για τους υπόλοιπους χρήστες που χρησιμοποιούν ήδη Windows, νομίζω ότι το Ubuntu είναι ότι πρέπει για αυτούς (λόγο απλότητας). Βέβαια εξαρτάται από το πως θέλει να χρησιμοποιεί ο καθένας τον υπολογιστή του, από εκεί και πέρα είναι θέμα χρόνου μέχρι να εξοικειωθεί με το Ubuntu Linux.
koumis έγραψε:
Και νομιζω οτι πρεπει να ενθαρρυνουμε τους νεους χρηστες-switchers (βαζω και τον εαυτο μου μεσα πια) και οχι να υποβαθμιζουμε τις ερωτησεις τους [μου εχει τυχει να μου απαντησουν RTFM {και φυσικα δεν αναφερομαι σε αυτο το forum}]

Off topic:
Δεν έχεις άδικο. Οποιοδήποτε μέλος σε αυτό το φόρουμ νιώσει ότι υποβαθμίζει κάποιος άλλος τις ερωτήσεις του με προσβλητικό τρόπο, μπορεί να απευθυνθεί στους συντονιστές. Κάτι τέτοιο όμως πιστεύω ότι δεν χρειάζεται σε αυτό το φόρουμ γιατί οι συντονιστές επιτηρούν, όσο για τα άλλα φόρουμ.. κρίμα για αυτούς που υποβαθμίζουν τις ερωτήσεις άλλων μελών.