Δημοσιεύτηκε: 12 Μαρ 2010, 00:31
από Apopas
jemadux έγραψε:δεν διαβασα ολο το νημα αλλα στους υπολογιστες υπαρχουν δυο μεγαλες κατηγοριες ...
οι ibm συμβατοι αυτοι που χρησιμοποιουμε εμεις
και οι υπολογιστες macitosh
η apple φτιαχνει το δικο της hardware ( υπολογιστες macintosh) και το δικο της software που παιζει καλυτερα στα μακιτος ( osx)
ενω οι αλλες το παιρνουν ετοιμο απο τις αλλες εταιριες.
και δεν μπορεις να βαλεις λογισμικο osx στον ibm συμβατο ...

Λάθος! Η Apple από το 2000 χρησιμοποιεί κανονικούς x86 επεξεργαστές της Intel. Επίσης, χρησιμοποιεί τα chipset της NVidia, oπότε δεν φτιάχνει το δικό της ξεχωριστό hardware, αλλά το παίρνει έτοιμο όπως ακριβώς η Dell, η HP και οι λοιπές εταιρείες και απλά το συναρμολογεί. Οπότε, windows και Linux μπορούν να εγκατασταθούν κανονικά στο hardware της Apple και το osx μπορεί να εγκατασταθεί κανονικά σε οποιοδήποτε pc (τα λεγόμενα Hackintosh), απλά το απαγορεύει η Apple επειδή δεν τη συμφέρει.

dim459 έγραψε:"Το mac είναι πιο όμορφο". Μπα! Eμένα μου αρέσει το kde και με βολεύει το gnome. Για να μην πω και για τον άλλο που δουλέυει χωρίς γραφικό περιβάλλον και χέσ@#ηκε για το πόσο όμορφο δείχνει.
"Το mac είναι εύκολο και σταθερό". Και η τηλεόρασή μου επίσης, μάλιστα έχει και τα εξής κοινά με το mac, συγκεκριμένο hardware και συγκεκριμένο λογισμικό που φτάχτηκε γι αυτό το hardware και δεν με έχει κρεμάσει ποτέ, αυτό δε σημαίνει όμως ότι μου προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

ΧΑΧΑΧΑ αυτό θα πει πρακτική αντιμετώπιση :bow: