Δημοσιεύτηκε: 29 Απρ 2010, 07:20
από mangelasakis
Μπορείς να επικαλεστείς ψυχολογικούς λόγους όπως γοήτρου και επίδειξης.
Πχ. "εγώ τα έχω όλα γνήσια επειδή τα έσκασα και τα αγόρασα όλα νόμιμα" ή "εγώ ξέρω από υπολογιστές και μπορώ να σου χακέψω όλα τα προγράμματα σου" ή "εγώ δεν έχω ανάγκη κανένα γιατί πληρώνω και κάνω την δουλειά μου" :P

Επίσης μπορείς να επικαλεστείς πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους.
Πχ."το linux προωθούν ιδέες όπως η γνώση, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια ιδέες που αντιτήθωνται με την ιδεολογία της εξουσίας και των κομμάτων" :eh:
"το linux αυξάνουν την ανεργία αφήνοντας χωρίς δουλειά χιλιάδες μηχανικούς που κάνουν φορμάτ κάθε τρεις και λίγο και απασχολούνται κάνοντας καμιά ανασυγκρότηση που και που..." :lol:

Ακόμη μπορείς να αναφέρεις επιχειρισιακούς λόγους
Πχ. "με το linux θα κλείσουν δεκάδες εταιρίες που βγάζουν προγράμματα όπως antivirus"

Μπορείς να το δεις και νομικά το θέμα.
Πχ."πως θα με παρακολουθούν αν χρησιμοποιώ opensource λογισμικό και πώς θα ξετρυπώνουν οι αστυνομικοί την πειρατεία και την παρανομία?"
"Επίσης ποιους θα συλαμβάνουν αν δεν υπάρχει παράνομο λογισμικό?" :bow:

Για κερδοσκοπικούς σκοπούς όπως πχ.
"Πως θα παίρνουν τις μίζες τους οι κυβερνήσεις από την microsoft ώστε να προτημούν το λογισμικό τους?" :shh:

Μεχρι και χρηματιστηριακούς λόγους και θέματα οικονομίας. Πχ.
"πως θα υπάρχει διακίνηση χρήματος αν δεν υπάρχει non-free και κλειστό λογισμικό?"

Και για διαφημιστικούς σκοπούς:
Πχ"πως θα διαφιμίζει η κάθε εταιρία τα προιόντα της αν δεν υπάρχουν τα phishing spam?"

Και για λόγους κοινωνικής διαχώρισης :
"Πως θα υπήρχαν πλούσιοι και φτωχοί αν όλοι είχαν την οικονομική δυνατότητα να έχουν το ίδιο λογισμικό?