Δημοσιεύτηκε: 08 Οκτ 2008, 17:33
από ftso
apo έγραψε:
Ωραία τα λες μιας και έχεις γνώσεις πληροφορικής και μπορείς εύκολα να ξεπεράσεις προβλήματα που θα σου δημιουργηθούν.

Γνώσεις πληροφορικής έχω, αλλά πίστεψέ με, ότι έχω μάθει που αφορά το linux (αλλά και windows) το έχω μάθει μόνος μου.
Στην σχολή μου μπορεί να μάθω να προγραμματίζω και να δουλεύω δίκτυα αλλά ποτέ δεν μου έδειξαν πως νσ κάνω εγκατάσταση προγράμματος ή λειτουργικού.
Έχω τελειόφοιτους συμφοιτητές μου που δεν γνωρίζουν πως να κάνουν εγκατάσατση λειτουργικού αλλά γνωρίζουν πολύ καλό προγραμματισμό java.

apo έγραψε:
Ξεχνάς όμως πως υπάρχουν και άπειροι χρήστες με ελάχιστες εως μηδενικές γνώσεις προγραμματισμού.
Αν προσθέσουμε και τις μ'ετριες γνώσεις Αγγλικής γλώσσας που καταλήγουμε;
Πόσο φιλικό είναι για αυτούς τους χρήστες ένα τέτοιο σύστημα.
Γνωρίζεις πολύ καλά πως πολλά λογισμικά δεν δουλεύουν παρά μόνο σε windows.Εγώ για παράδειγμα έχω πολλά εκπ/κά λογισμικά που πρέπει να τα δουλέψω καθημερινά, κάποια από αυτά μάλιστα τρέχουν μόνο σε XP.

Δεν χρειάζονται γνώσεις προγραμματισμού για να δουλέψεις ένα οποιοδήποτε σύστημα, ιδίως φιλικό.
Έχω κάτω του μετρίου γνώσεις Αγγλικών δυστυχώς, ευτυχώς όμως μπορώ άνετα να διαβάσω ένα manual ή howto :D
Ανάλογα με τις ανάγκες και τις γνώσεις του καθενός προσδιορίζεται το user friendly και μη.
Προσωπικά βρίσκω το ubuntu πολύ ποιο user friendly όσον αναφορά τις βασικές λειτουργίες και όχι μόνο απο ότι ένα mac ή ένα windows.
Τα προβλήματα ξεκινούν αν υπάρχουν ασυμβατότητες hardware και εμπορικές επαγγελματικές εφαρμογές που παίζουν μόνο σε windows.
Και για τα δυο ο κύριος υπαίτιος καλός ή κακός είναι η m$.

apo έγραψε:Τι πρέπει να κάνω; Το wine δεν τα τρέχει όλα και αυτά που τρέχει τα βγάζει σε μικρή οθόνη.
Αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με το σκάνερ μου, προσπάθησα να το λύσω, ζήτησα βοήθεια από το Forum ακόμα περιμένω απάντηση.

Να χρησιμοποιήσεις windows...αν απο αυτό βγάζεις το ψωμί σου...
Το wine αν το ρυθμίσεις σωστά μπορείς να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα σε μερικές εφαρμογές και γιαυτό αξίζει να το δοκιμάσεις...αλλά αν δεν σε ικανοποιεί μην παιδεύεσαι άλλο και απλά παρακολούθησε την εξέλιξή του (αν μπορείς να συμβάλεις κιόλας) που ίσως κάποια στιγμή φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο για εσένα .
Παρακολούθησε όμως και αυτό εδώ (http://www.reactos.org/el/index.html)

Για scanner δυστυχώς δεν γνωρίζω για να βοηθήσω.
Για να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα ακολουθείς την τακτική των χρηστών linux: ερευνώ πριν αγοράσω.

apo έγραψε:
Με τα Windows δεν είχα τέτοια προβλήματα.
Κλέινοντας αυτό που θέλω να πω είναι πως καλά είναι το linux το διαπιστώνω καθημερινά γι αυτό και τα εγκατέστησα και συνεχίζω να τα μαθαίνω και να τα χρησιμοποιώ.Το πρόβλημά τους είναι πως δεν είναι ακόμα φιλικά στο ευρύ κοινό στο βαθμό τουλάχιστον που είναι τα Windows.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας, συγνώμη αν σας ζάλισα ή σας ενόχλησα με τις σκέψεις μου.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως έχουν τα πράγματα...

Φιλικά,
Δημήτρης