Δημοσιεύτηκε: 14 Ιουν 2010, 15:43
από KeRber0s
Ααα...... Ναι ξέχασα.. Τα windows είχαν προστασία ενάντια σε phising.. Όταν είχα windows στο msn αλλά και αλλού μου έβγαζε προειδοποιήσεις για επικύνδινες σελίδες ενώ η μοναδική φορά που έπεσα θύμα δεν έλαβα καμία προειδοποίηση και η ευθύνη-περιέργεια ήταν αποκλειτικά δική μου τώρα τι ikariam.gr τι ikariam.tk ήθελα να κάνω πειράματα...!

Τώρα θα μπορούσα να σχολιάσω και όλα τα υπόλοιπα... Αλλά μια ιδέα που μου έρχετε πρόχειρα στο μυαλό... Γιατί εξ ορισμού δεν μπορεί να μπει στο ubuntu αλλά και σε άλλα συστήματα linux ένας μικρος οδηγός που να εξηγεί δυο τρία απλά πράγματα ώστε να μπορούμε να προστατευθούμε (αυτό θα ήταν καλύτερο από κάθε antivirus και firewall και δεν θα σπαταλούσε καθόλου πόρους)..;

Τώρα όντας χρόνια χρήστης windows ήμουν πολύ προσεχτικός στις κινήσεις μου... αλλά λόγως της παλαιότητας του υπολογιστή δεν μπορούσα να βάλω antivirus διότι μετά το μόνο που έτρεχε ήταν αυτό ενώ όλα τα άλλα προγράμματα κολούσαν...! Και τα μόνα site που έμπαινα ήταν σελίδες καιρού και άλλα τέτοια..! Και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κόλησα αρκετούς ιούς... Ενώ με linux ειδικά με τα lubuntu πάει σφαίρα (σε λογικά πάντα πλαίσια) και όλα με ασφάλεια...! Αλλά τώρα που ανακάλυψα το lubuntu είχα ίδι πάρει το netbook... Οπότε έπεσε σε αχρηστία...!
Off topic:
Το lubuntu θεωρείτε επίσημη έκδοση ubuntu ή είναι κάτι σαν το Μονομάχος...?