Δημοσιεύτηκε: 14 Ιουν 2010, 22:09
tolis_01 έγραψε:razor έγραψε:tolis_01 έγραψε:
Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι κάτι άλλο, και δεν νομίζω πως υπήρξε λόγος να ψάξεις σε sites με cracks.
Ναι, δύσκολο δεν είναι, εκ των υστέρων βλέποντας το θέμα. Όταν όμως είσαι στη θέση του αρχάριου ή του μέσου χρήστη windows δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι γνωρίζει αυτά που γράφεις. Παραδείγματος χάριν, αγνοούσα το avast, το deamon tools, τον vlc, το Ashampoo burning studio free (είχα ένα ashampoo που έκανε defrag και καθάριζε την regsitry αλλά ήθελε και αυτό νομίζω κάποιο serial)το Paint.net και μερικά άλλα. Άλλο πράγμα το αν μπορείς να δουλέψεις στα windows χρησιμοποιώντας καλά freeware και άλλο αν μπορείς πάντα να διακρίνεις ποιο είναι το καλό για σένα. Μην υποτιμάτε την σύγχυση που βρίσκεται ο μέσος χρήστης windows και την νοοτροπία που έχει αναπτυχθεί πίσω από την χρήση windows.
Όπως ψάχτηκες και για το ubuntu, έτσι κάποιος χρήστης windows μπορεί να ψαχτεί για το δικό του λειτουργικό
(λάθος σου που χρησιμοποιούσες προγράμματα τρίτων για βασικές λειτουργίες του συστήματος όπως το defrag και η registry. Οι περισσότεροι αυτά κάνουν και μετά γκρινιάζουν για την microsoft!)
Σύμφωνοι, το δέον είναι αυτό που λες. Αλλά με μια διαφορά: εγκατέστησα το ubuntu το οποίο βρήκα στην αντίστοιχη ιστοσελίδα οπου υπήρχε και link για το φορουμ και την ελληνική κοινότητα. Αυτός που θα εγκαταστήσει το ubuntu θα βρει ευκολότερα και άλλους που γνωρίζουν από linux. Αυτό εδώ το φόρουμ, με τους οδηγούς και τις λίστες προγραμμάτων. Υπάρχει και το ξένο φόρουμ του ubuntu. Η διανομή συνοδεύεται με μια σειρά προγραμμάτων που εγκαθιστώνται μαζί με το λειτουργικό. Έχεις μια βάση να σταθείς, να ξεκινήσεις από κάπου. όταν βάζεις τα windows που συνήθως είναι και το πρώτο λειτουργικό που έχει κανείς, τι έχεις; Το office, τον IE και το nero. Έχεις κάποια κοινότητα να απευθυνθείς; Όχι. Έχεις την database της microsoft. Μήπως δεν έφαγα ώρες ατελείωτες εκει μέσα ασχολούμενος με κωδικούς σφάλματος και αναφορές πατώντας το ένα λινκ για να βρεθώ σε άλλο και πάει λέγοντας, μόνο και μόνο για να διαπιστώσω ότι αυτό το πράγμα δεν έχει τέλος και αρχή; Υπάρχουν και τα φόρουμ βέβαια αλλά αυτά τα βρίσκεις μετά από ψάξιμο, και το ψάξιμο θέλει χρόνο και συνήθως μέχρι να καταλάβεις τι συμβαίνει την έχεις πατήσει.
Για να επανέλθουμε λοιπόν στο θέμα, εκείνο που ήθελα να πω με την αρχική μου ανάρτηση, είναι ότι για τον μέσο παραθυρικό χρήστη που έχει αποκτήσει την συγκεκριμένη νοοτροπία, το linux είναι μια πολυ ασφαλής επιλογή που το λύνει τα χέρια. Δεν επιζητώ την απόλυτη ασφάλεια αλλά συγκρίνοντας το παρελθόν με το παρόν, μπορώ να πω ότι μιλάμε για τη μέρα με τη νύχτα.