Δημοσιεύτηκε: 19 Ιουν 2010, 00:30
από dim459
Θα χρησιμοποιούσα πρόγραμμα κλειστού κώδικα μόνο αν χρειαζόμουν και δεν έβρισκα αντίστοιχο ανοιχτού.
Προτιμώ το ανοιχτό ακόμα και αν είναι υποδυέστερο για λόγους που ανέφεραν οι προλαλήσαντες (συνήθως δεν υστερούν σε δυνατότητες, ενίοτε εντοπίζω προβλήμστα στο πόσο εύχρηστα είναι, το έχω ξαναγράψει κάπου, ρε άνθρωπε έγραψες 500 γραμμές κώδικα, γράψε άλλες 50 για να βελτιώσεις το gui).
Περί office word 2007: Θέλω το διπλάσιο χρόνο για να κάνω αυτό που θέλω σε σχέση με το openoffice, τον παραπανίσιο μου τον τρώει το πανηλίθιο ribbon και το ασταμάτητο ψάξιμο να βρω που είναι τι.
Περί photoshop : Νομίζω ότι το όλο θέμα είναι υπερεκτιμημένο, διότι ελάχιστοι άνθρωποι χρησιμοποιούν παραπάνω από ένα 5-10% των δυνατοτήτων τόσο του photoshop, όσο και του gimp. Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα <<ναι, αλλά τρέχει το photoshop ;>> κατ' εμέ είναι <<κι άμα το τρέχει τι θα το κάνεις βρε Καραμήτρο;>>.
Εν κατακλείδι νομίζω ότι το ανοιχτό λογισμικό σήμερα μπορεί να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες του μέσου χρήστη και σαφως παραπάνω και από αυτές του μέσου χρήστη. Αν υπάρχουν ελλείψεις σαφώς και αφορούν πολύ εξειδικευμένες περιπτώσεις και αναλογικά ελάχιστες.