Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2008, 12:39
kriti έγραψε:Αλοιμονο το πειρατικο λογισμικο δεν ειναι ιδεολογια αλλα απλα αναγκη σε ανθρωπους που θελουν να κανουν την δουλεια τους ερασιτεχνικα .
Φανταστειτε καποιον που πηρε ενα λαπτοπ 800 ευρω και για να δει το σχεδιο που του εστειλε ο μηχανικος του, να επεξεργαστει λιγες φωτογραφιες να γραψει κανα cd-dvd και να φτιαξει ενα εγγραφο και αλλες απλες εργασιες να χρειαστει να δωσει ακομα 5-6000 ευρω .
Στους περισσοτερους που ειπα εχω πια linux απαντουν "τι ειναι αυτο?"
Δεν ειναι ολοι κλεφτες και σιγουρα δεν ειμαι εγω ιδεολογος απλα βαρεθηκα να κινουμαι στον "υποκοσμο" του ιντερνετ με κινδυνο για να κανω απλα πραγματα στο pc.
ΕΝΟΙΜΕΡΩΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
Αλλα στις μερες μας η ενημερωση ειναι ταυτιζομενη με την παραπληροφορηση
Με ενοχλει το "κλεφτες" κι ας εχω εγω τωρα μονο νομιμες εφαρμογες χρειαστηκε χρονος για να το καταλαβω οτι υπαρχουν.
Πάλι τα ίδια θα λέμε... Συνεχίζονται τα ανούσια επιχειρήματα.
Είναι σαν να κυνηγάει ένας σκύλος την ουρά του. Όσο και να την κυνηγάει δεν πρόκειται να την πιάσει ποτέ.
Το ίδιο νοιώθω και με αυτή τη συζήτηση. Δεν πρόκειται να βγάλει πουθενά.
Για τα επιχειρήματα που λές εάν υποθέσουμε ότι ο εν λόγω άνθρωπος χρησιμοποιεί winblows:
Επιχείρημα Α: Θέλει να δει το σχέδιο που του έκανε ο μηχανικός;
Λύση: Να απαιτήσει από τον μηχανικό να του δώσει το σχέδιο σε μορφή που θα μπορέσει να το δει δωρεάν. Να το μετατρέψει δηλαδή σε pdf ή να το τυπώσει σε plotter.
Επιχείρημα B: Θέλει να επεξεργαστεί φωτογραφίες;
Λύση: Χρησιμοποιεί το gimp. Εάν θέλει να νοιώθει όπως στο photoshop ας χρησιμοποιησει το gimpshop. Και να μην αναφέρω και άλλα δεκάδες δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας εικόνας.
Επιχείρημα Γ: Θέλει να γράψει cd/dvd;
Λύση: Χρησιμοποιεί το CDBurnerXP (http://cdburnerxp.se/) το οποίο είναι δωρεάν και στα ελληνικά. Σε όσους windowσάδες το έχω προτείνει, έχουν μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι και έχουν πετάξει τα πειρατικά nero που χρησιμοποιούσαν.
Όπως έγραψα πολλές φορές σε αυτό το threat, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις... Δεν χρειάζεται να έχουμε το photoshop και το nero για να κάνουμε τη δουλειά μας εάν δεν θέλουμε να δώσουμε χρήματα. Όπως και δεν χρειάζεται να κυκλοφορούμε ferrari για να κάνουμε τις μετακινήσεις μας. Αν δεν έχεις χρήματα να αγοράσεις Ferrari, και το Fiat μια χαρά σε πάει.
Άντε να δούμε τι άλλα επιχειρήματα θα αναφέρετε για να δικαιολογήσετε την πειρατία...