Δημοσιεύτηκε: 21 Οκτ 2008, 13:48
από simosx
bullgr έγραψε:
simosx έγραψε:Συμφωνώ με την γενική άποψή σου, ωστόσο ο τρόπος που τη διατυπώνεις στις παραπάνω τρεις προτάσεις πολώνει τη συζήτηση.
Δεν ξέρω αν έχεις δει το saga που διαδραματίζεται στο http://simos.info/blog/archives/767
Εκεί κάνω κριτική στις πολωτικές συμπεριφορές από άτομα που κινούνται γύρω από το hellug.
Θα ήθελα να δεις την αντιμετώπιση μου στις πολωτικές τους ενέργειες.

Ως κοινότητα ελεύθερου λογισμικού έχουμε πολύ καλά επιχειρήματα, πρέπει να μάθουμε να τα διατυπώνουμε με ικανοποιητικό τρόπο όταν έχουμε άτομα που διαφωνούν. Το κριτήριο για το αν έχουμε κάνει καλή δουλειά είναι στο αν κάνουμε τα άτομα που έχουν διαφορετική άποψη από εμάς να υιοθετήσουν τουλάχιστον ένα μέρος της άποψή μας.

Το φοβόμουν αυτό ότι στο τέλος θα χαρακτηριστώ γραφικός στο να εμμένω συνεχώς στις απόψεις μου...
Και ο λόγος ήταν ότι δεν ήθελα σε αυτό το forum να μείνουν οι απόψεις που είχαν εκφραστεί περί "ιδεολογικής πειρατίας". Εάν ήταν σε οποιοδήποτε άλλο forum δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να ασχοληθώ. Αλλά στο δικό μας με ενοχλεί αυτή η άποψη που έχουν μερικοί.

bullgr, η άποψή σου περί λογισμικού είναι σωστή, και το ίδιο πιστεύω και εγώ. Το ζήτημα είναι στη διατύπωση σου σε κάποιο από τα μηνύματα παραπάνω.
Δε σε περιγράφω ως «γραφικό», κτλ.

Το ζήτημα είναι κάπως λεπτό. Ένα πράγμα που συμβαίνει συχνά στον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, είναι ότι όταν πιστεύει κάποιος πολύ σε κάποια άποψη και βρίσκει αντίθετες γνώμες, να τα παίρνει στο κρανίο και να μην καταφέρνει να περάσει τα επιχειρήματά του.
Αυτό που θέλω να δεις είναι ότι όταν έχεις δίκιο, να μπορείς να περάσεις την άποψή σου και να μην τα παρατάς.
Στο http://simos.info/blog/archives/767 προσπαθούν (άθελά τους;) να με κάνουν να χάσω την προσοχή μου από το ζήτημα των προβληματικών συμπεριφορών και των κακών επιπτώσεων στις online κοινότητες.
Δε θέλω να πιστεύω ότι με βρίσκεις εμένα «γραφικό» για τις θέσεις μου παραπάνω.

Ένας τρόπος να διαφθείρεις κάποιον (π.χ. οικονομικό corruption) είναι να πεις ότι όλοι τα παίρνουν και να φτιάξεις μια εικόνα που να δείχνει ότι όλοι τα παίρνουν. Στο τέλος, το άτομο είναι πολύ πιθανό να διαφθαρθεί.
Το να θεωρεί κάποιος τη διαφθορά ως κάτι λιγότερο παράνομο επειδή «όλοι το κάνουν» είναι ένας τρόπος για να αισθανθεί καλύτερα ο διαφθαρμένος. Δεν συμφωνούμε με αυτό και η θέση μας είναι (το γυρίζω τώρα στο λογισμικό):

* Το να θεωρεί κάποιος αναμενόμενο να κάνει χρήση σπασμένου λογισμικού είναι ένα επιχείρημα για τον ίδιο για να νιώσει καλύτερα για την πράξη του.
* Το ότι αρκετοί θεωρούν ότι είναι αποδεκτό να κάνουν χρήση σπασμένου λογισμικού είναι κάτι που διαφωνούμε κάθετα.
* Το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα που θεωρούν αποδεκτό να κάνουν χρήστη σπασμένου λογισμικού είναι κάτι που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να στοχεύσουμε τα άτομα αυτά για να γυρίσουν στο ελεύθερο λογισμικό.
* Αν κάνουμε μια καμπάνια με στόχο τελικούς χρήστες, τότε το κοινό που πιστεύει ότι η χρήση σπασμένου λογισμικού είναι αποδεκτό, θα είναι οι παραλήπτες της καμπάνιας.