Δημοσιεύτηκε: 04 Νοέμ 2010, 23:51
από Th P
Καλησπέρα κι από μένα

Όσον αφορά τήν ιατρική πλευρά έχω να πώ τά εξής:
Μόνο στά περιστατικά μέ επείγοντα χαρακτήρα ο γιατρός χρειάζεται πληροφορίες τίς οποίες σε αυτές τίς περιπτώσεις δέν μπορεί
πάντα να παρέχει ο ίδιος ο ασθενής ή το περιβάλλον του.
Τέτοιες πληροφορίες (όπως πχ ομάδα αίματος, έλλειψη παραγόντων, αλλεργίες σε φάρμακα κ.ά.,) δέν βρίσκω το λόγο να βρίσκονται σε ηλεκτρονική μορφή
καί όχι απλά να αναγράφονται σε μία προσωπική κάρτα, η οποία κατά τήν ταπεινή γνώμη μου είναι καί πιό λειτουργική σέ επείγουσες καταστάσεις.
(Για ποράδειγμα η κάρτα μέ τήν ομάδα αίματός μου είναι πάντα στό πορτοφόλι μου καί όταν οδηγούσα μοτοσυκλετα είχα καί ένα αντίγραφο στό κράνος)

Στίς υπόλοιπες περιπτώσεις (μή επείγοντα περιστατικά) μήπως έγινε μηχανογράφηση στά νοσοκομεία καί υπάρχει πανελλαδική βάση δεδομένων
ώστε ο γιατρός στό Σουφλί να έχει πρόσβαση στό ιστορικό ασθενών στήν Καλάμάτα (παράδειγμα) καί δέν τό ξέρω?
Αλλά καί να υπήρχε ακόμα μηχανογράφηση (απαραίτητη για να ενημερωθεί η ηλεκτρονική κάρτα με το πλήρες ιστορικό-ευρήματα-εργαστηριακές εξετάσεις) άν ο γιατρός μπορεί να σκανάρει τήν κάρτα, δέν θα μπορεί τό ίδιο εύκολα να πάρει τίς πληροφορίες
που χρειάζεται online?

Γιά το άλλο σκέλος δέν ξέρω τί θα προτιμούσα: μεγαλύτερη αναμονή καί ουρές ή το να έχει κάποιος (καί ποιός?) πρόσβαση σε προσωπικά μου δεδομένα (καί ποιά) χωρίς τήν έγκρισή μου?

Θανάσης Π.