Δημοσιεύτηκε: 08 Νοέμ 2010, 00:18
Για να γινει εφικτό ατυτό λέω να *απαιτήσουμε* ο κώδικας καθε client να δίνεται στους πολίτες ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ και ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΛΑΘΩΝ έτσι θα ξέρουμε'ότι ο client κάνει αυτό όπου πρέπει να κανε και όχι για κάποιον άλλον σκοπό. Χωρίς να μας δίνοντια στοιχεία όπως passwords server πλπ. Καλό θα ήταν ο server να έχει μια ξεχωριστή βάση με ξεχωριστό χρήστη της βάσης δεδομένων για τον καθένα μας με password όπου 8α ορίζει ο ίδιος ο πολίτης καιόπου θα μπορεί να τον αλλάζει μεσω ΚΕΠ. ΚΑι στην Κάρτα να αποθηκέυεται μόνο το όνομα της βάσης η IP του server και το password στην Ηλεκτρονική κάρτα με κάποια κρυπτογράφηση δημοσίου κλειδιού. Όσο για τους server νομίζω ότι ενα μηχάνημα με freebsd και Media Access Control καλά ρυθμισμένο (kai firewall καλά ρυθμισμένο) θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα εφαρμοστούν αυτά...... Γενικά καλό το σκεπτικό μόνο που πρέπει να εφαρμοστεί και σωστά καιδεν ξέρω πόσο σωστα θα εφαρμοστεί. Ακόμα δεν ξέρω τι χαρτία χρειάζοντια για να το βγάλω και που το βγάζω.