Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2011, 02:05
M.Jackson έγραψε:παιδιά έχω την εξής απορία γιατί έχω διαβάσει πάρα πολλα και μπερδεύτηκα, έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις διανομές linux. Την μόνη που δεν δοκίμασα είναι αυτή του Debian.
Πλέων βγήκε η 6η εκδοση ε;
οι απορίες μου
* Η 6η έκδοση είναι Stable ή beta enoo αυτή τη στιγμή;
* Με έχει μπερδέψει το download του, θέλω να κατεβάσω την 6η έκδοση για Desktop PC και για προσωπική χρήση μέσω torrent και σε DVD... όταν πάω να το κατεβάσω υπάρχουν 1-8 DVDs πια να κατεβάσω όλα; (δεν νομίζω) αυτό θέλω να κατεβάσω => http://cdimage.debian.org/debian-cd/6.0.0/amd64/bt-dvd/
ευχαριστώ.
Η 6η έκδοση είναι πλέον stable. Τα 8 DVD που έχει περιλαμβάνουν όλα τα πακέτα που προσφέρει το Debian στα επίσημα repositories του. Αν δεν κάνω λάθος τα πακέτα τοποθετούνται στα DVD με σειρά ως προς τη δημοτικότητα. Δηλαδή το πρώτο DVD περιέχει τον kernel, το βασικό σύστημα και τα πλέον δημοφιλή προγράμματα, το δεύτερο προγράμματα που δεν χρησιμοποιούνται συχνά, κοκ. Οπότε είναι υπεραρκετό να κατεβάσεις μόνο το πρώτο. Σε περίπτωση που θέλεις να εγκαταστήσεις κάτι το οποίο δεν υπάρχει στο πρώτο DVD θα το κατεβάσει την ώρα της εγκατάστασης. Για μια πλήρη λίστα του τι περιέχει το καθένα μπορείς να δεις εδώ.
clepto έγραψε:σχετικά με το debian θέλω να ρωτήσω και εγώ...η εγκατάσταση γίνεται όπως στο ubuntu ή όπως στο arch linux που εγκαθιστάς ότι εσύ θέλεις;
Ανάλογα με τι θέλεις. Αφού εγκαταστήσει το βασικό σύστημα, σε ρωτά τι επιπλέον θέλεις να εγκαταστήσεις, πχ:
* Γραφικό περιβάλλον
* Κάποιος server όπως dhcp, dns, mail κλπ
* Βασικά προγράμματα (ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι)