Δημοσιεύτηκε: 10 Μαρ 2011, 21:48
από Th P
medigeek έγραψε:Και για να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω το "polyethylene terephthalate (PET)". Μήπως δεν χρησιμοποιείται στην Ελλάδα; Και αν χρησιμοποιείται, μήπως χρησιμοποιείται και σε άλλες φιάλες, π.χ. σε βρεφικές φιάλες γάλακτος; Μήπως το ίδιο είδος πλαστικού χρησιμοποιείται στις υδρορροές υπόγεια; Ή μήπως χρησιμοποιείται και για την κατασκευή των φίλτρων νερού;

Σέ κάθε περίπτωση μπορεί να ελεγχθεί, κοιτώντας στήν ταυτότητα τού προιόντος
(στήν προκειμένη περίπτωση βρίσκεται στόν πάτο τού μπουκαλιού)

1 – PET, PETE, polyethlyene terephthalate
2 – HDPE, high-density polyethylene
3 – PVC, polyvinyl chloride
4 – LDPE, low-density polyethylene
5 – PP, polypropylene
6 – PS/PS-E, polystyrene / expanded polystyrene
7 – OTHER, resins or multi-materials

medigeek έγραψε:Βρήκα μια μελέτη που λέει ότι δεν ξεπερνάνε τη μέγιστη τιμή, ούτε καν φτάνουν τόσο ψηλά:

Όσον αφορά τά επιτρεπτά όρια είναι τιμές πού μεταβάλλονται καί όχι σταθερές
Τά αποτελέσματα μίας έρευνας εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως το ζητούμενο, η μεθοδολογία, ο εξοπλισμός τού εργαστηρίου, η επιλογή τού δείγματος ο ερευνητής καί ίσως καί ο χορηγός

Αλλά νομίζω ότι δέν πρέπει να σταθούμε στο στατιστικό κομμάτι, ούτε σε αντιπαράθεση ερευνών (σ`αυτή είναι τόσο.... στήν άλλη τόσο....)
αλλά στο γεγονός: " το εμφιαλωμένο νερό (και όχι μόνο) περιέχει αντιμόνιο (τουλάχιστον) (σε ποσότητες από.....έως, ανάλογα με τήν έρευνα)"

Το δεύτερο γεγονός είναι ότι στήν καθημερινότητά μας βομβαρδιζόμαστε από χημικές ουσίες, παράγωγα τού πολιτισμού μας
οι οποίες λόγω τού ρυθμού παραγωγής τους είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθούν στο σύνολό τους
καί τα δυνητικά βλαπτικά για τήν υγεία αποτελέσματά τους θα φανούν στο μέλλον

Εγώ προσωπικά θέλω να ξέρω καί να προστατεύω, όσο περνάει από το χέρι μου τόν εαυτό μου καί τήν οικογένειά μου
όπως επίσης θεωρώ καθήκον (καί όχι μόνο λόγω τού όρκου μου στόν Ιπποκράτη πού άν δέν κάνω λάθος θα δώσεις καί εσύ)
να μεταδίδω καί αυτά πού γνωρίζω.

Φιλικά καί συναδελφικά
Θανάσης Π.