Δημοσιεύτηκε: 25 Απρ 2011, 19:59
από Epirotes
Off topic:
ALdaperan έγραψε:
konnn έγραψε:Αυτό ήταν η πολιτική της ms για να προσελκίσει των κόσμο.Το παράνομο ξέρεις είναι και ελκιστικό.

Το έχω ακούσει και παλαιότερα αυτό , ότι και καλά επίτηδες αφήνει την κυκλοφορία πειρατικών αλλά δεν ξέρω αν ευσταθεί 100% . Απο την άλλη δε νομιζω να είναι και τόσο δύσκολο να την καταπολεμήσει ;) Τωρα τελευταία έκανε κάτι κινήσεις με το windows genuine ... έσπασε και αυτό

Ό,τι το κάνει επίτηδες, θεωρώ ότι είναι ένας μύθος που βολεύει αφάνταστα τους απανταχού πειρατές. Όσο για την καταπολέμηση είναι αρκετά δύσκολη έως και χαμένη υπόθεση, αλλά το παλεύει. Επί windows 98, όταν κι εγώ -όπως όλη η Ελλάδα σχεδόν ήμουν πειρατής- η πολιτική της ήταν να μαζεύει τα πειρατικά κλειδιά και σε κάθε service pack να τα βάζει σε μαύρη λίστα, οπότε έτρεχες κάτι μέρες να ξαναβρείς έγκυρο πειρατικό κλειδί. Από ΧΡ και μετά (που πλέον αγοράζω τα λειτουργικά της) βγήκε και το WGA ως προστασία ενάντια στην πειρατεία, το οποίο παρότι έχει σπάσει είναι μια βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν, γιατί πλέον ελέγχει κάθε φορά που πας windows update το κλειδί σου. Χαμένη υπόθεση είναι παρ' όλα αυτά, γιατί ότι και να σκαρφιστούν οι προγραμματιστές της ως προστασία πάντα θα βρεθούν κάποιοι που θα την σπάσουν.