Δημοσιεύτηκε: 13 Μάιος 2011, 18:19
max mortimer47 έγραψε: "Αυτό συμβαίνει γιατί ο επεξεργαστής λειτουργεί ταχύτερα από ότι η μνήμη" ως εξης>Εαν η ΡΑΜ είχε την ίδια συχνοτητα με τον επεξεργαστη ή μεγαλυτερη,τότε απο τη στιγμη που ο επεξεργαστης ειναι πιο αργος απο τις πληροφοριες που ερχονται απο τη ΡΑΜ,οι πληροφορίες αυτες πηγαίνουν στην cache του επεξεργαστη.Οποτε παντοτε πρεπει η ram να χει μικροτερη συχνοτητα απο τη cpu διοτι διαφορετικά η cache θα εκτοξευοταν στα υψη.Λεω τωρα εγω....
Σαν να επιασα περιπου τι εννοεις και εσυ. Αλλα το θεμα με την ταχυτητα του καθε εξαρτηματος σε ενα υπολογιστικο συστημα εχει να κανει με την συχνοτητα του ρολογιου. Για τον επεξεργαστη ας πουμε στο ρολοι παιζουν μεγαλυτερες συχνοτητες απο οτι οι συχνοτητες που χρονιζει το ρολοι στην RAM. Και αυτο μπορουμε να το δουμε και απο την γραμμη εντολων πχ απο το εικονικο συστημα αρχειων για να το δουμε και πρακτικα.
Το ερωτημα ειναι αλλο ομως..... Eγω παλαιοτερα καπου ειχα διαβασει πως η RAM μπαινει σαν ενδιαμεσος επειδη δουλευει στην ιδια ταχυτητα με τον επεξεργαστη και σε συγκριτικα μεγαλυτερες ταχυτητες απο οτι τα μαγνητικα μεσα αποθηκευσης. Επομενως αυτο σαν λογος που δρα η RAM ΣΑΝ ενδιαμεσος αναιρειται? Γιατι τελικα δεν δουλευει στην ιδια ταχυτητα με τον επεξεργαστη. Οποιος εχει ασχοληθει λιγακι και με αρχιτεκτονικες ας απαντησει γιατι εχω σκαλωσει
Εκτος και αν εννοει ξερω γω οτι ξερεις κατι? Η RAM δουλευει πιο γρηγορα απο τον σκληρο.... επομενως εφοσον ο χρονος προσπελασης ειναι υψηλοτερος δεν χρειαζεται να παιζουμε συνεχως με τον σκληρο δισκο. Αυτο ομως δεν σημαινει πως η ταχυτητα της ειναι ιδια με αυτην του επεξεργαστη.
Σωστο το συμπερασμα μου????